Gevogelte

Overheerlijk en veelzijdig is het gevogelte van The Meatlovers. Met bijzondere specerijen en een goede marinade kun je een perfect gerecht op tafel zetten. Bij ons koop je onder meer fantastisch eendenborstfilet waarmee je een ongekend diner kunt organiseren.

Vers thuisbezorgd

Alle bestellingen worden vers en gekoeld aan de deur geleverd. Daarbij kun jij bij het afrekenen zelf het bezorgmoment kiezen. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat je jouw bestelling misloopt. Mocht je onverhoopt toch niet thuis zijn wordt er een nalevering op de volgende werkdag gedaan.

Zo breng je gevogelte perfect op smaak

Een perfect gemarineerde hele kip in de oven bereiden of een fazant kopen voor een kruidig recept? Bij The Meatlovers ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij weten hoe je de perfecte smaakbeleving creëert. Hieronder geven we een paar gouden tips voor een optimale bereidingswijze van gevogelte!

Kalkoen

Wie droomt er niet van een traditioneel gevulde kalkoen? Verwarm de oven voor tot 220℃ Smeer de buitenkant royaal in met boter en bestrooi met peper en zout. Schenk wat cider over de kalkoen en plaats de kalkoen afgedekt met aluminium in de oven. Verlaag de temperatuur tot 180℃ en rooster het tot een kerntemperatuur van 70 tot 72℃ graden. Verwijder na 1 uur de aluminiumfolie zodat de kalkoen goudbruin bakt.

Kwartel

Kwartel is gevogelte met een heerlijk delicate en verfijnde smaak. Heerlijk zacht, mals en goed in te pakken met de juiste kruidenmelange. Het smaakt vooral goed met typische mediterrane kruiden.

Parelhoen

Volgens traditie wordt een parelhoen in zijn geheel gebraden, maar er zijn natuurlijk een tal van andere mogelijkheden. Met zijn unieke wildsmaak en stevige structuur is de parelhoen een echte topper onder het gevogelte.

Wat is gevogelte

Het vlees dat afkomstig is van vogels zien we als gevogelte. Kip kun je zien als gevogelte maar vaak wordt dit apart aangeduid in verband met het grotere aanbod en de veelzijdigheid.

Welke vogels vallen er onder gevogelte?

Kip, eend, kwartel, parelhoen, kalkoen, fazant, struisvogel, duif en patrijs vallen allemaal onder gevogelte.

Gerelateerde recepten