Iberico Rack

De Iberico Rack is een onwijs mooi stuk vlees en kan voor zowel culinaire doeleinden als BBQ doeleinden gebruikt worden. Voor dit stuk vlees bestaat ook geen foute manier van bereiden! Deze Iberico Rack is van het prachtige Iberico ras. Dit ras staat enorm bekend om zijn rijke vetmarmering, dit proef je dan ook zeker terug.

De beste smaak ervaring

De sleutel om het beste uit de Iberico Rack te halen is om het van tevoren te marineren. Hierdoor trekken de kruiden in dit vlees, daarom is het advies ook altijd om dit een ruime tijd van tevoren te doen. Dit zal resulteren in een smaaksensatie die haast niet in woorden te omschrijven is. Je kan het ook zo gek maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door een honingwhiskey glaze gebruiken. Laat je verrassen door alle mogelijkheden!

Vaak wordt geadviseerd om de vetkap van de Iberico Rack kruislings in te snijden, een advies dat volgens ons zeker opgevolgd moet worden! Dit geeft de kruiden meer ruimte om in het vlees te trekken en zal ervoor zorgen dat het vlees niet krom gaat staan tijden de bereiding. Dit gebeurt omdat vet veel sneller vocht verliest en vervolgens krimpt, hierdoor kan jij waardevolle sappen verliezen die de smaak van het vlees niet bevorderen.

Kerntemperatuur

Rare: 52 graden Celsius

Medium rare: 56 graden Celsius

Medium: 60 graden Celsius

Recept

Ben jij nou opzoek naar het perfecte gerecht voor dit prachtige product, zoek dan niet verder!

Het recept speciaal gemaakt door Chef Rens zal ervoor zorgen dat jij en je gasten een onvergetelijke avond tegemoet gaan. Van de ingrediënten tot aan de bereidingswijze staat alles voor je uitgeschreven. Dit kan alleen maar mis gaan als jij je Iberico Rack niet van The Meatlovers hebt.

Neem de tijd

Ze zeggen vaak haastige spoed is zelden goed, dat geldt ook voor dit prachtige stuk vlees. Leer de Iberico Rack kennen, zoek de juiste bereiding en doe vooral rustig aan, zo komt dit vlees het best tot zijn recht. Wij zullen bij The Meatlovers dan ook ten alle tijden een Low & Slow garing aanraden. Dit zorgt er namelijk voor dat het smaakvolle Iberico vet volledig in het vlees trekt en de smaak sterk naar boven komt. Dat is uiteindelijk dan ook het belangrijkste van het verhaal, de smaak! Wil je meer inspiratie opdoen? We hebben nog veel meer heerlijke recepten online staan.

Iberico rack vs. andere varkensrassen

Het Iberico-ras onderscheidt zich van andere varkensrassen. Het voedingspatroon is uniek, waarbij de varkens vrij rondlopen en zich voeden met eikels en andere natuurlijke ingrediënten. Dit draagt bij aan de onderscheidende smaak en textuur van het vlees.

Het Iberico-ras heeft een hogere mate van vetmarmering, waardoor het vlees sappiger en malser is. De strenge Spaanse wetten en voorschriften zorgen voor de zuiverheid van het ras en de kwaliteit van het vlees. Hoewel andere rassen gewaardeerd worden, biedt het Iberico-ras een unieke combinatie van voeding, vetmarmering en smaak. Het wordt beschouwd als een gastronomische delicatesse en de "Rolls Royce" onder de varkensrassen.

Ben jij nou ook zo benieuwd naar de Iberico Rack? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit Iberico Rack koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren.

Gerelateerde recepten