De sleutel om het beste uit de Iberico Rack te halen is om het van tevoren te marineren. Hierdoor trekken de kruiden in dit vlees, daarom is het advies ook altijd om dit een ruime tijd van tevoren te doen. Dit zal resulteren in een smaaksensatie die haast niet in woorden te omschrijven is. Je kan het ook zo gek maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door een honingwhiskey glaze gebruiken. Laat je verrassen door alle mogelijkheden!
Vaak wordt geadviseerd om de vetkap van de Iberico Rack kruislings in te snijden, een advies dat volgens ons zeker opgevolgd moet worden! Dit geeft de kruiden meer ruimte om in het vlees te trekken en zal ervoor zorgen dat het vlees niet krom gaat staan tijden de bereiding. Dit gebeurt omdat vet veel sneller vocht verliest en vervolgens krimpt, hierdoor kan jij waardevolle sappen verliezen die de smaak van het vlees niet bevorderen.
Rare: 52 graden Celsius
Medium rare: 56 graden Celsius
Medium: 60 graden Celsius
Ben jij nou opzoek naar het perfecte gerecht voor dit prachtige product, zoek dan niet verder!
Het recept speciaal gemaakt door Chef Rens zal ervoor zorgen dat jij en je gasten een onvergetelijke avond tegemoet gaan. Van de ingrediënten tot aan de bereidingswijze staat alles voor je uitgeschreven. Dit kan alleen maar mis gaan als jij je Iberico Rack niet van The Meatlovers hebt.
Ze zeggen vaak haastige spoed is zelden goed, dat geldt ook voor dit prachtige stuk vlees. Leer de Iberico Rack kennen, zoek de juiste bereiding en doe vooral rustig aan, zo komt dit vlees het best tot zijn recht. Wij zullen bij The Meatlovers dan ook ten alle tijden een Low & Slow garing aanraden. Dit zorgt er namelijk voor dat het smaakvolle Iberico vet volledig in het vlees trekt en de smaak sterk naar boven komt. Dat is uiteindelijk dan ook het belangrijkste van het verhaal, de smaak! Wil je meer inspiratie opdoen? We hebben nog veel meer heerlijke recepten online staan.
Het Iberico-ras onderscheidt zich van andere varkensrassen. Het voedingspatroon is uniek, waarbij de varkens vrij rondlopen en zich voeden met eikels en andere natuurlijke ingrediënten. Dit draagt bij aan de onderscheidende smaak en textuur van het vlees.
Het Iberico-ras heeft een hogere mate van vetmarmering, waardoor het vlees sappiger en malser is. De strenge Spaanse wetten en voorschriften zorgen voor de zuiverheid van het ras en de kwaliteit van het vlees. Hoewel andere rassen gewaardeerd worden, biedt het Iberico-ras een unieke combinatie van voeding, vetmarmering en smaak. Het wordt beschouwd als een gastronomische delicatesse en de "Rolls Royce" onder de varkensrassen.
De beste kwaliteit Iberico Rack koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren.