Angus burgers bakken

De Angus burger is een intens en sappige burger die van de Angus runderen komt. Het is een smaak die lang bij je zal blijven zodra jij je tanden erin zet. Door onderstaande tips te volgen, zorg jij ervoor dat jouw ervaring optimaal benut wordt!

De Angus burger bakken

Het bakken van een Angus burger gebeurt vaak in een koekenpan, ook de gietijzeren pan komt vaak voorbij. Beide pannen zijn fijn in gebruik. Vaak krijgt de koekenpan de voorkeur omdat deze lichter is en makkelijker verwarmt dan de gietijzeren pan. Voor een biefstuk, ribeye of entrecote krijgt de gietijzeren pan de voorkeur. Daar ben je hier echter niet voor. 😉

Boter of olie?

Een Angus burger kun je zowel in olie als in boter bakken. Het is algemeen bekend dat als je op hogere tempraturen bakt dat olie the way to go is. Dit omdat olie tegen hogere tempraturen kan dan boter. Wil je de burger rustig laten bakken/garen/braden dan is boter ideaal om te gebruiken. De 2 soorten bieden ook een totaal verschillende smaak ervaring.

Ons advies is probeer vooral uit, wellicht bevalt olie beter. Er is maar 1 manier om hier achter te komen. Ook heb je de mogelijkheid om te combineren. Je kan dichtschroeien in olie en vervolgens laten door garen met wat boter erbij. Zo kan je toch het beste van beide werelden ervaren.

Bestel jouw Angus burgers!

Een Angus burger bakken doe je dus zo! Dankzij het malse en sappige vlees is de Angus burger een echte must voor elke burger liefhebber. Het is een snelle maar kwalitatieve maaltijd, die gemakkelijk te bereiden is in de pan en overheerlijke op een broodje. Bestel nu jouw Angus burgers bij The Meatlovers en maak je eigen creatie! 

Gerelateerde recepten