Alle kwaliteitssteaks zijn smaakvol, maar niet alle steaks zijn hetzelfde. We kennen allemaal de ribeye, maar ook de stoere tomahawk steak of de malse entrecote steak zijn favoriet onder vleesliefhebbers. Allemaal zijn ze uit een ander deel van het rund gesneden, wat invloed heeft op de marmering, de textuur en de smaak. Maar wist je dat ook het soort rund van invloed is op de smaak van de steak? Wellicht heb je wel eens van Black Angus of Wagyu gehoord. Allebei van topkwaliteit voor de ideale smaakbeleving.
De steak komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Hoewel er subtiele verschillen zijn tussen de verschillende steaks, is de bereidingswijze nagenoeg hetzelfde.
Zo krijgt je steak de volle smaak die hij verdient:
Afhankelijk van het soort steak kunnen de temperaturen verschillen. Hieronder geven we de temperaturen weer van onze Black Angus chuck eye steak.
Smaken verschillen maar over het algemeen worden de steak van de rundsoorten Black Angus en Wagyu als het allerbeste ervaren. Dit komt door de rijke vet marmering, wat bijdraagt aan een overheerlijke smaak. Daarbij hebben deze runderen een zeer malse structuur.
Voor een rare steak houdt 52 ℃ aan en voor medium-rare 56℃.
Afhankelijk van de garing en de steak die je wilt, verschilt de bereidingstijd. Over het algemeen heeft een steak een bereidingstijd van 4 tot 10 minuten.
De beste steaks van The Meatlovers liggen hier op jou te wachten. Maak je keuze en bestel snel! Heb je nog vragen voor ons? Stel ze eenvoudig per mail en we reageren zo spoedig mogelijk.