Alle kwaliteitssteaks zijn smaakvol, maar niet alle steaks zijn hetzelfde. We kennen allemaal de ribeye, maar ook de stoere tomahawk steak of de malse entrecote steak zijn favoriet onder vleesliefhebbers. Allemaal zijn ze uit een ander deel van het rund gesneden, wat invloed heeft op de marmering, de textuur en de smaak. Maar wist je dat ook het soort rund van invloed is op de smaak van de steak? Wellicht heb je wel eens van Black Angus of Wagyu gehoord. Allebei van topkwaliteit voor de ideale smaakbeleving.
Naast het feit dat er verschillende type steaks zijn met een eigen smaak, kan ieder type steak vaak ook op meerdere manieren worden bereid. Hoe je een steak bereidt, heeft een grote invloed op de smaak van een steak. Wil je zelf ook de perfecte steak bakken? Lees dan ons artikel over hoe je de perfecte steak bakt. Bekijk ons assortiment steaks om te kijken welke steaks The Meatlovers allemaal aanbiedt.
De steak komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Hoewel er subtiele verschillen zijn tussen de verschillende steaks, is de bereidingswijze nagenoeg hetzelfde.
Zo krijgt je steak de volle smaak die hij verdient:
Afhankelijk van het soort steak kunnen de temperaturen verschillen. Hieronder geven we de temperaturen weer van onze Black Angus chuck eye steak.
Bekijk het volgende artikel om meer te lezen over hoe je de perfecte Ribeye steak op de BBQ bereidt.
Smaken verschillen maar over het algemeen worden de steak van de rundsoorten Black Angus en Wagyu als het allerbeste ervaren. Dit komt door de rijke vet marmering, wat bijdraagt aan een overheerlijke smaak. Daarbij hebben deze runderen een zeer malse structuur.
Voor een rare steak houdt 52 ℃ aan en voor medium-rare 56℃.
Afhankelijk van de garing en de steak die je wilt, verschilt de bereidingstijd. Over het algemeen heeft een steak een bereidingstijd van 4 tot 10 minuten.