Een Ribeye steak grillen op de BBQ is gewoon recht toe recht aan, niks geen gedoe met indirecte hitte. Gewoon knallende hitte 250 graden, erop leggen en niet te lang!De kerntemperatuur van een ribeye steak raad ik aan op 52 graden, mooi, mals en sappig.
Haal de ribeye steak 15 minuten van tevoren uit de koelkast, zo kan deze op kamertemperatuur komen en zal je een gelijkmatige garing ervaren.
Plaats de ribeye steak op de BBQ met een temperatuur van 250 graden.
Draai de ribeye iedere 30 seconden om vanaf het moment dat ze loslaten.
Voor een ruitje in het vlees kan je de ribeye steak een kwartslag draaien, flippen en herhalen.
Als de ribeye steak een kerntemperatuur van 52 graden Celsius heeft behaald dan mag deze van de BBQ
Laat de ribeye steak 2 tot 3 minuten rusten voordat je hem snijdt, zo behoud jij alle smaakvolle sappen.
Kruid de ribeye met wat van de Snappy Beef Steak Rub .
Eetsmakelijk!