Wagyu Tournedos met een Rode Wijn, Sjalot en Pepersaus

Recept 30 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 1 kopje rode wijn
  • 1 kopje runderbouillon
  • 1 sjalor
  • 1 klontje roomboter
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 el peperkorrels
  • Snuf zout
  • schaftzonderspijt - wagyu tournedos in rode wijn saus-1

    Bereidingswijze

      Bereidingswijze Ossenhaas Wagyu Tournedos:

    1. 1

      Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog.

    2. 2

      Bak de tournedos op hoog vuur rondom 1 minuut per kant.

    3. 3

      Haal het vlees uit de pan en zet het vuur laag.

    4. 4

      Smelt de roomboter in de pan en voeg hier de knoflook, tijm, rozemarijn en het vlees aan toe.

    5. 5

      Arroseer het vlees met de gesmolten boter voor ongeveer 4-5 minuten.

    6. 6

      Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 56º voor een medium-rare garing.

    7. 7

      Laat het vlees 5 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden.

    8. Bereidingswijze rode wijn, sjalot, pepersaus:

    9. 1

      Fruit een gesneden sjalot met peperkorrels met een klontje roomboter in een pan.

    10. 2

      Voeg de rode wijn toe en laat het geheel zachtjes inkoken.

    11. 3

      Voeg de bouillon toe en laat nogmaals op laag vuur inkoken.

    12. 4

      Warm de saus kort op voor je die serveert en schep over het op een bord en over het vlees heen.

    13. 5

      Eet smakelijk!

    14. 6

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door schaftzonderspijt