Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog.
Bak de tournedos op hoog vuur rondom 1 minuut per kant.
Haal het vlees uit de pan en zet het vuur laag.
Smelt de roomboter in de pan en voeg hier de knoflook, tijm, rozemarijn en het vlees aan toe.
Arroseer het vlees met de gesmolten boter voor ongeveer 4-5 minuten.
Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 56º voor een medium-rare garing.
Laat het vlees 5 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden.
Fruit een gesneden sjalot met peperkorrels met een klontje roomboter in een pan.
Voeg de rode wijn toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat nogmaals op laag vuur inkoken.
Warm de saus kort op voor je die serveert en schep over het op een bord en over het vlees heen.
Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door schaftzonderspijt