Wagyu Tournedos met een Rode Wijn, Sjalot en Pepersaus
30 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Overige ingrediënten:
- 1 kopje rode wijn
- 1 kopje runderbouillon
- 1 sjalor
- 1 klontje roomboter
- 1 takje tijm
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Ossenhaas Wagyu Tournedos:
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog.
- Bak de tournedos op hoog vuur rondom 1 minuut per kant.
- Haal het vlees uit de pan en zet het vuur laag.
- Smelt de roomboter in de pan en voeg hier de knoflook, tijm, rozemarijn en het vlees aan toe.
- Arroseer het vlees met de gesmolten boter voor ongeveer 4-5 minuten.
- Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 56º voor een medium-rare garing.
- Laat het vlees 5 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden.
Bereidingswijze rode wijn, sjalot, pepersaus:
- Fruit een gesneden sjalot met peperkorrels met een klontje roomboter in een pan.
- Voeg de rode wijn toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
- Voeg de bouillon toe en laat nogmaals op laag vuur inkoken.
- Warm de saus kort op voor je die serveert en schep over het op een bord en over het vlees heen.
- Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door schaftzonderspijt