Wat is Entrecote? Alles over deze smaakvolle steak!

Blog 3 minuten leestijd July 05, 2024
The Meatlovers

Wat is entrecote? 

De term "entrecote" is een Frans woord dat letterlijk "tussen de ribben" betekent. De entrecote is afkomstig van de lende van het rund. Je kunt Dit stuk vlees over de hele wereld vinden als één van de favorieten onder vleesliefhebbers. Een entrecote is te herkennen aan de vetrand bovenop de steak. Het vlees is vrij stevig van structuur en heeft een goede bite en volle smaak! 

Waar komt entrecote vandaan? 

Hoewel de term "entrecote" van Franse origine is, denken experts dat het stuk eigenlijk uit andere landen komt, zoals Schotland of de Verenigde Staten. Hoe dan ook, de entrecote is niet meer weg te denken uit de Franse keuken en je vindt het op het menu van veel chique restaurants binnen en buiten Frankrijk. Naast het land van origine willen jullie natuurlijk ook weten van welk deel van de rund een entrecote nu precies komt.

De entrecote word gesneden uit de dunne lende van de rund. Een lange eenvormige spier met een beetje vetmarmering op de onderrug van de rund.  

Hoe moet je entrecote steak bereiden? 

Net als bij elk ander stuk vlees kan de bereidingswijze die je kiest je entrecote steak maken of kraken. Omdat entrecote een mager stuk vlees is met een vette rand, is de beste manier om het op hoge temperatuur te bereiden zodat het vet kan smelten en karamelliseren. Je kunt je entrecote steak het beste grillen, paneren of in de oven braden. 

Eén van de beste dingen aan een entrecote is dat het een veelzijdig stuk vlees is en goed samen gaat met een verscheidenheid aan smaakmakers. Je kunt een entrecote kruiden met alleen zout en peper, of kiezen voor andere soorten kruiden zoals oregano of rozemarijn. Zolang je de entrecote niet te gaar bereidt, zal hij mals, sappig en heerlijk zijn.

Hoe serveer je entrecote steak? 

The Meatlovers - Dry-aged Entrecote (LR) (4)

Entrecote biefstuk is een klassieke keuze voor een speciale gelegenheid of een chic diner, en het gaat goed samen met verschillende bijgerechten en sauzen. Je kunt het serveren met geroosterde aardappelen, sperziebonen of een eenvoudige salade. Een rode wijnsaus of een pittige chimichurri kan de smaken van je entrecote verhogen en een extra laag complexiteit toevoegen. 

De entrecote is een stuk vlees dat zeer populair is onder vleesliefhebbers over de hele wereld. Met zijn vette rand, rijke smaak en malse textuur is het geen wonder dat deze steak niet meer weg te denken is uit de Franse keuken en daarbuiten. Of je nu een professionele kok bent of thuis kookt, entrecote is een biefstuk die je zeker eens bereid moet hebben!

Neem eens een kijkje binnen het uitgebreide assortiment hoogwaardige entrecotes van The Meatlovers en geniet van de beste kwaliteit, vriesvers aan uw deur geleverd!