Entrecote is een premium stuk rundvlees. Het is een onderdeel van de grote lange rugspieren die aan weerszijden van de ruggengraat lopen. Van het begin van de bil tot aan de schouder. De Entrecote is het stuk tussen de ribben en de bil in, het laatste stuk van de rugspier dus. De Entrecote is een grote langwerpige magere spier die aan de bovenzijde bedekt is met een mooi randje vet. Aan de onderzijde heeft het vlees enkel wat dunne vliesjes, aan de ene zijkant nog een randje vet met wat kleine stukjes vlees en aan de andere zijde: de ketting. Deze wordt er meestal afgehaald, aangezien die niet mals is.
De Entrecote is een stuk vlees dat heel populair is doordat het een rijke smaak heeft met een heerlijk malse structuur. Het is een stuk vlees dat past bij veel verschillende soorten bijgerechten en sausen waardoor je alle kanten op kan met een Entrecote. Bij The Meatlovers bieden wij een uitgebreid assortiment aan van Entrecotes van top kwaliteit.
Bij The Meatlovers bestel je vlees van wereldklasse. Ook voor een fijne Entrecote kun je meer dan goed terecht bij de webshop van The Meatlovers. Wij hebben meerdere soorten Entrecote in ons assortiment, afkomstig uit Nederland, Japan, Uruguay, Argentinië en Australië:
Wees voorzichtig, want na één seconde een blik te hebben geworpen op één van deze toppers loopt het water je gegarandeerd in de mond. Het Argentijnse rund is bijvoorbeeld minstens 120 dagen graangevoerd, wat een heerlijke smaak geeft aan de steak. De Uruguayaanse Wagyu runderen GMO-vrij en krijgen ze minstens 300 dagen graanvoedering. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie.
De beste kerntemperatuur is afhankelijk van smaak. Wil jij
het vlees rare, medium-rare of medium gebakken?
Voor optimale garing, kun je een Entrecote eerst 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur laten komen voordat je deze gaat bereiden. Wanneer de kerntemperatuur veel lager is dan de temperatuur van de buitenkant van het vlees, duurt het langer voordat de juiste kerntemperatuur is bereikt. Ook kun je hierdoor de buitenkant verbranden.
Rode wijn past uitstekend bij de heerlijke smaak van rood vlees. De onderstaande wijnen zijn een uitstekende keuze om te combineren met een heerlijke Entrecote.
Een entrecote laat zich niet alleen uitstekend combineren met rode wijn, maar ook met speciaalbier. Het kiezen van het juiste biertje kan de smaak van de entrecote versterken en tegelijkertijd het bier zelf naar een hoger niveau tillen. Om deze reden hebben wij een selectie gemaakt van biertjes die uitstekend passen bij een heerlijke Entrecote: