T-Bone met Zoete Aardappel en Roquefort Kaassaus

60 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Een T-Bone steak gecombineerd met zoete aardappel en romaine sla wordt naar een hoger niveau getild door de smakelijke roquefort kaassaus. Dit gerecht biedt een perfecte combinatie van malse steak, frisse salade en romige, pittige smaken.

Ingrediënten

  • 2 kroppen romaine sla
  • 75g roquefort kaas
  • 1 zoete aardappel
  • Scheutje melk
  • Peper
  • Zout
  • Walnoten
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Laat de steak op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout.

    2. 2

      Maak de BBQ klaar voor indirecte garing op 130 graden.

    3. 3

      Gaar de steak tot een kerntemperatuur van ongeveer 47 gaden en leg even apart.

    4. 4

      Maak de BBQ vervolgens klaar voor direct grillen op 250 graden.

    5. 5

      Grill de steak af tot de gewenste kerntemperatuur. Ga je voor medium-rare? Houd dan een kerntemperatuur van 56 graden aan. Houd je van wat rauwer? Ga dan voor rare en gaar tot een kerntemperatuur van 52 graden. Haal de T-Bone ca. 4 graden voor de gewenste kerntempartuur van de BBQ. Tijdens het rusten gaart het vlees namelijk nog even door.

    6. 6

      Laat de T-Bone een paar minuten rusten in aluminiumfolie.

    7. 7

      Was de zoeteaardappel en leg deze in zijn geheel op de kolen van de BBQ. Keer af en toe om.Het schil mag zwart blakeren. De zoete aardappel is klaar als je met een prikker gemakkelijk door de zoete aardappel kunt heen prikken.

    8. 8

      Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg de roquefort kaas toe samen met een scheutje melk. Verwarm dit tot de kaas is gesmolten. Dit duurt enkele minuten. Roer af en toe goed door.

    9. 9

      Snijd het vlees in plakjes en de zoete aardappel door midden. Serveer het vlees met een halve zoete aardappel (bestrooi eventueel nog met wat peper en zout) en de romaine sla met de roquefort kaassaus. Bestrooi met wat walnoten.

    10. 10

      Geniet ervan!

    11. 11

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @schaftzonderspijt.