T-bone met champignon-mosterd-sherrysaus

15 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

t-bone

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 200 gr Champignons
  • 1 Teen knoflook
  • Verse tijm
  • 150 ml Medium Sherry
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 150 ml Runderbouillon
  • 2 el Grove mosterd
  • 150 ml Room
  • Olijfolie
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Snijd de champignons in plakjes en plet de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en voeg de champignons samen met de knoflook en wat takje tijm. Bak totdat de champignons zachter zijn.

    2. 2

      Voeg 100 ml van de sherry toe en laat een paar minuten inkoken. Doe er dan de balsamicoazijn bij en roer goed door. Voeg de runderbouillon en resterende sherry toe, breng tot het kookpunt. Voeg de room toe en laat enkele minuten doorkoken op laag vuur.

    3. 3

      Grill ondertussen de T-bones; eerst elke zijde ca 2 minuten op hoog vuur, daarna 3 minuten zachtjes doorgaren.

    4. 4

      Klop vervolgens de mosterd door de saus en haal eventueel de tijm takjes er uit. Serveer met de T-bone.

    Dit is voor de echte genieters! Een supermalse T-bone steak. Wil jij ook weten hoe je de T-bone kan bereiden. Bekijk dan snel het recept dat Jonathan Zandbergen speciaal voor jou heeft bedacht.