Allereerst is het belangrijk dat je het vlees minimaal 30 minuten op kamertemperatuur laat komen, voordat je het vlees wilt bereiden. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je het vlees goed droog dept aan beide kanten. Op deze manier zorg je ervoor dat het vlees een krokante en mooie bruine laag krijgt.
Het is mogelijk om de Flat Iron Steak in de pan of op de BBQ te bereiden. In beide gevallen is deze steak ontzettend snel klaar en heeft de steak in principe niet veel nodig. Zorg dat je altijd een kernthermometer gebruikt om te zorgen voor de juiste garing. Houd er daarnaast rekening mee dat je het vlees altijd tegen de draad in snijdt. Zo blijft het vlees lekker mals!
De Flat Iron Steak leent zich perfect voor een snelle bereiding op de BBQ. Tip: voeg een blokje rookhout toe aan de kolen voor extra veel smaak!
De Flat Iron Steak is perfect om in de pan te bereiden en kan in korte tijd heerlijk mals en sappig worden. Tip: Gebruik een zwarte koekenpan of een gietijzeren pan voor het beste resultaat.
De perfecte kerntemperatuur is voor iedereen anders. Om de perfecte temperatuur te bereiken bak je de steak langer of korter. Wij hebben hieronder overzichtelijk neergezet hoe lang je de steak moet bakken om tot de juiste temperatuur te komen. Houd er rekening mee dat dit de kerntemperatuur na het rusten is. Haal de steak dus 2-3 graden voor de gewenste kerntemperatuur uit de pan of van de BBQ. De steak gaart tijdens het rusten namelijk nog even door.
Onze experts hebben al ontzettend veel recepten geschreven over de Flat Iron Steak. Dit betekent: heel veel inspiratie voor jou om aan de slag te gaan!
Bekijk alle recepten