Flat iron met Gepofte Look en Hasselback aardappelen

70 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Iron flat 14

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 1 bol look
  • olijfolie
  • 200 g gezouten boter, kamertemperatuur
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 2 á 3 zoete aardappels
  • boter
  • peper en zout
  • Bereidingswijze

      Kruidenboter van gepofte look

    1. 1

      Warm de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 180 graden

    2. 2

      Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten

    3. 3

      Pak de bol look in met aluminumfolie, laat de bovenkant open.

    4. 4

      Giet er een goede scheut olijfolie over, kruid met wat zout en peper en een takje tijm

    5. 5

      Zet het pakketje voor ongeveer 1 uur op de barbecue (indirecte warmte)

    6. 6

      Haal de look van de barbecue, laat iets afkoelen. Knijp de teentjes knoflook nu uit.

    7. 7

      Meng de look met 125 g boter, fijngesneden bieslook, peper en zout

    8. 8

      Maak een rolletje van de boter, laat deze opstijven in de koelkast

    9. Zoete-aardappel-hasselback

    10. 1

      Spoel de zoete aardappelen en snij ze voor ¾ in met een mes.

    11. 2

      Snij dunne plakjes van 3 mm dik. Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar

    12. 3

      Leg de zoete aardappel in een vuurvaste  braadpan

    13. 4

      Leg hierop een plakje boter, look en verse kruiden. Kruid deze met peper en zout

    14. 5

      Zet de vuurvaste braadpan met ingesnede aardappelen op de barbecue

    15. 6

      Rooster de hasselback aardappelen 50 à 60 minuten. Overgiet deze regelmatig met de boter

    16. Afwerking

    17. 1

      Haal de iron flat minimaal een half uur van te voren uit de koelkast

    18. 2

      Kruid deze met peper en zout

    19. 3

      Grill het vlees ongeveer 3 minuten per kant

    20. 4

      Laat het vlees even rusten onder een vel aluminiumfolie

    21. 5

      Snij de iron flat tegen de draad in, in dunne plakjes

    22. 6

      Serveer deze met plakjes kruidenboter en zoete aardappel

    23. 7

      Dit recept is in samenwerking geschreven met Kriskookt.be