Warm de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 180 graden
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten
Pak de bol look in met aluminumfolie, laat de bovenkant open.
Giet er een goede scheut olijfolie over, kruid met wat zout en peper en een takje tijm
Zet het pakketje voor ongeveer 1 uur op de barbecue (indirecte warmte)
Haal de look van de barbecue, laat iets afkoelen. Knijp de teentjes knoflook nu uit.
Meng de look met 125 g boter, fijngesneden bieslook, peper en zout
Maak een rolletje van de boter, laat deze opstijven in de koelkast
Spoel de zoete aardappelen en snij ze voor ¾ in met een mes.
Snij dunne plakjes van 3 mm dik. Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar
Leg de zoete aardappel in een vuurvaste braadpan
Leg hierop een plakje boter, look en verse kruiden. Kruid deze met peper en zout
Zet de vuurvaste braadpan met ingesnede aardappelen op de barbecue
Rooster de hasselback aardappelen 50 à 60 minuten. Overgiet deze regelmatig met de boter
Haal de iron flat minimaal een half uur van te voren uit de koelkast
Kruid deze met peper en zout
Grill het vlees ongeveer 3 minuten per kant
Laat het vlees even rusten onder een vel aluminiumfolie
Snij de iron flat tegen de draad in, in dunne plakjes
Serveer deze met plakjes kruidenboter en zoete aardappel
Dit recept is in samenwerking geschreven met Kriskookt.be