Flat Iron Steak met Ponzu Dressing

30 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

schaftzonderspijt - Flat Iron steak met Ponzu Dressing-3-2

Ingrediënten

Ponzu dressing:

  • Sap van 2 mandarijnen
  • Sap van 0,5 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • Chilivlokken
  • Overige ingrediënten

  • 1 bosui
  • Roomboter
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Rijst
  • Bereidingswijze

      Flat Iron Steak

    1. 1

      Bestrooi de steak met zout en laat dit even intrekken.

    2. 2

      Smelt een beetje roomboter met een klein scheutje zonnebloemolie in een pan

    3. 3

      Zodra de boter warm is, bak je het vlees hierin. Wij kiezen voor medium-rare, maar bak het zoals jij het lekker vindt. Laat vervolgens rusten onder aluminiumfolie.

    4. 4

      Snijd de steak in gelijke plakken en leg dit mooi in een diep bord.

    5. 5

      Bestrooi dit met een beetje bosui, zout en peper.

    6. 6

      Maak af met de ponzu dressing.

    7. Ponzu dressing

    8. 1

      Meng in een pannetje op laag vuur het sap van de mandarijnen met het sap van de limoen.

    9. 2

      Voeg hieraan de sojasaus en de mirin toe.

    10. 3

      Laat dit heel kort inkoken en zet de saus apart.

    11. 4

      Roer chilivlokken naar smaak door de saus en laat het afkoelen.

    12. 5

      Serveer de saus over het vlees kort voor het opdienen.

    13. Rijst

    14. 1

      Kook de rijst zoals op de verpakking staat.

    15. 2

      Maak eventueel op met een beetje overgebleven bosui.

    16. 3

      Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt