Ribeye

De ribeye is één van de meest smaakvolle stukken rundvlees. Stoer en imposant: dát is de ribeye. Een stuk vlees dat we in meerdere soorten aanbieden zoals een Black Angus of Kagoshima ribeye. Hieronder vertellen wij je van alles over dit prachtige stuk rundvlees dat vol van smaak is.

Hoe lang bak je een ribeye, en wat is de beste kerntemperatuur voor een ribeye?

Voor rundvlees worden grofweg temperaturen aangehouden van 48-50 °C voor rare, 51-53 °C voor mediumrare, 54-57 °C voor medium en 63 °C of hoger voor well-done. Wij vinden ‘m medium rare (2 tot 3 minuten per kant) het lekkerst!

Verschillende soorten ribeye

Wij van the meatlovers bieden graag een ruim aanbod, ook voor de ribeye hebben wij die.

In ons assortiment bieden wij de volgende soorten ribeye:

Ribeye Heel Zuid-Amerika

Een prachtige Zuid-Amerikaanse Ribeye die subtiel gemarmerd is.. maar een ware smaaksensatie! Deze Ribeye hebben wij speciaal voor jou intact gelaten, zo kan jij deze tot jouw wensen in perfectie portioneren. Desondanks hoef je dit prachtige vlees niet te portioneren, hij leent zich namelijk ook perfect om in zijn geheel te bereiden. Een ding is zeker: er is meer dan genoeg voor iedereen! Deze machtige Ribeye is perfect voor op de BBQ en mag dan ook niet missen tijdens een authentieke grill-partij!

Ribeye Uruguay Angus

Deze Ribeye is afkomstig van de adembenemende vlaktes in Uruguay. Het rund waar deze ribeye afkomstig van is, heeft hier minimaal 120 dagen lang genoten van graanvoeding. Dit proef je ook echt terug in de smaak van dit vlees. Naast dat deze Ribeye een mooie marmering aan vet heeft, is hij ook compleet GMO vrij!

Ribeye Argentinië Brangus

Een Ribeye vanuit het zonovergoten Argentinië. Het rund waar dit stuk vlees uit gesneden is, is onder controle van de gaucho’s op de Argentijnse pampa’s verzorgd en gevoed. Dit prachtige rundvlees dankt zijn indrukwekkende smaak te danken aan het feit dat het hormoonvrij, 28+ dagen wet-aged en minimaal 100 dagen graangevoerd is. Nog niet bekend het verschil tussen gras- en graan gevoerd rundvlees? Dan is dit je ultieme kans!

Ribeye Uruguay Wagyu

Wat er nog beter is dan Ribeye Uruguay Angus? Wat dacht je van Ribeye Uruguay Wagyu! Deze botermalse, Wagyu F2 Ribeye is minimaal 300 dagen graangevoerd! Dit is toch wel echt een stuk vlees waarmee jij een indruk kan achterlaten bij je gasten. Deze Ribeye heeft een marmering score van: 6-7 op de AUS Meat marbling scale. Dat garandeert je al dat jij hiermee een geweldig stuk rundvlees in huis haalt! Durf jij de uitdaging aan om zo’n stukje premium rundvlees te bereiden?

Ribeye Australië Black Angus

Een Ribeye afkomstig van ‘Down Under’ mag best wel indrukwekkend zijn, toch? Dat is dit stuk vlees dan ook wel, een dooradering van vet waar je ‘U’ tegen zegt en dat in combinatie met een minimale graanvoeding van 120+ dagen zal dit stuk menig mensen om ver weten te blazen. Na 38+ dagen wet-aged en een marmering score van MB2+ weet jij een superieur stuk vlees op tafel te zetten!

Ribeye Spanje Angus

Spanje staat niet direct bekend om zijn Ribeye, maar daar gaan wij verschil in maken!
Deze zware, gemarmerde en vooral malse Ribeye uit Spanje is een stuk vlees dat je geprobeerd moet hebben. Deze Angus runderen leven in de weilanden van Salamanca en de gebergtes van Léon, waar  ze een graan voering krijgen, die je terug proeft in het vlees. Het uiterst malse rundvlees heeft een onmiskenbare karakteristieke smaak, iets dat je geproefd moet hebben!

Ribeye België Biologisch

Dat alleen vlees dat van ver komt, lekker of goed is, bewijst deze Belgische Ribeye!
Afkomstig van het Blonde d’Aquitaine & Limousin ras in  België, is dit een geportioneerde Ribeye steak van wereldklasse. het vlees dankt zijn smaak aan het dieet van gras van de runderen en een goede balans tussen ras, leeftijd en vrijheid.

Ribeye Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)

Natuurlijk hebben wij ‘the best for last’ bewaard. Deze Ribeye is uniek, bizar gemarmerd (en daarom ook aan de prijs), maar bovenal de crème de la crème voor de echte vleesliefhebber. Je gaat met dit stukje vlees niet alleen een ervaring tegemoet, maar een ware culinaire reis. Afkomstig van een volbloed ‘Japanse Black’ Wagyu rund uit Kagoshima, Japan, haal jij het beste vlees in huis dat men kan kopen. Met een graanvoering van minimaal 300+ dagen en een marmering score van A5+ BMS 12, is dit als vleesliefhebber het stukje vlees waar jij voor leeft! Deze Ribeye verkopen wij alleen geportioneerd, zo kun je nog sneller genieten van dit hemelse stukje vlees!

De tips die jij nodig hebt!

Je weet nu alles over ons uitgebreide assortiment aan Ribeye, wat mis je dan nog?
De perfecte tips om de beste resultaten te behalen:

  • Laat de Ribeye altijd voor het bereiden even op kamertemperatuur komen. Hiermee voorkom je dat hij ongelijk gaart en zal iedere stuk perfect bereid zijn. Dit kan je doen door de Ribeye even 30 minuten van tevoren uit de koelkast en de verpakking te halen.
  • Bereid jij het vlees in de pan of op de BBQ? Laat je vlees dan op hoog vuur aan beide kanten mooi dichtschroeien. Na dit gedaan te hebben, altijd even laten rusten voor minimaal 3 tot 5 minuten voor een steak, en 8 tot 12 minuten voor een hele, zo verlies jij geen van de smaakvolle sappen.
  • Rusten. Laat je vlees altijd rusten na bereiding. Doe je dit niet, dan verlies je waardevolle sappen die een verschil kunnen maken in smaak en malsheid En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Herkomst en kwaliteit van de ribeye

Ribeye, een hoogwaardige steak, is afkomstig van diverse runderrassen wereldwijd. Landen als de Verenigde Staten, Australië, Argentinië en Japan staan bekend om hun kwaliteitsribeye. Australië staat bekend om grasgevoerd rundvlees, terwijl Argentinië sappige ribeye van grasgevoerde runderen levert.

De kwaliteit van ribeye wordt ook beïnvloed door rijpingstechnieken. Dry-aging, waarbij het vlees in een gecontroleerde omgeving rijpt, verbetert de smaak en malsheid door enzymen af te breken. Wet-aging (hier maken wij graag gebruik van), waarbij het vleesvacuüm verpakt rijpt, zorgt voor een malsere textuur.

Bij het kopen van ribeye is het belangrijk om op de herkomst en kwaliteit te letten. Kies ribeye van hoogwaardige rassen en let op rijpingstechnieken voor een sappige, malse en intense smaakervaring. De juiste herkomst en kwaliteit dragen bij aan de culinaire beleving van deze heerlijke steak.

Gerelateerde recepten