Verwarm de oven voor op 220°C. Was de kalkoen en dep deze vervolgens goed droog. Vul de buikholte met de rozemarijn en tijm, wrijf de buitenkant in met boter en bestrooi met versgemalen peper en zout.
Plaats de kalkoen in een een braadslede en schenk de cider over de kalkoen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en dek af met aluminiumfolie. Rooster de kalkoen voor ca. 2 uur. Verwijder na 1 uur de aluminiumfolie zodat de kalkoen goudbruin bakt.
Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Kook de sugarsnaps en doperwten in ca. 4 minuten beetgaar. Schep deze vervolgens uit de pan met een schuimspaan en spoel koud. Dompel de spinazie in de pan, schenk af en spoel koud.
Verhit wat olie in een pan, en roerbak de knoflook met de groenten voor 3 minuten.
Dit gerecht kan je perfect serveren met wat gekookte pasta of gebakken aardappeltjes.