• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Producten

    Arayes:

    • Kofte kruiden
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 5 pita broodjes
    • 100 g feta

    Meer

    Bereidingswijze

    Arayes

    1. Snijd de platte peterselie en het ui klein en pers de knoflook. Snijd de feta in blokjes.
    2. Meng dit met de kofta kruiden en het gehakt.
    3. Zet het geheel apart in de koelkast en laat het een uur intrekken.
    4. Week een beetje saffraan in een bakje met slechts een paar druppels water.
    5. Zodra de kleur los komt, meng je dit door de mayonaise. Proef het en voeg saffraan toe naar smaak.
    6. Leg 1 voor 1 de pita broodjes in de magnetron en laat deze een beetje zacht worden.
    7. Snijd het pitabroodje vervolgens door de helft en vul dit met gehakt. Herhaal dit met alle broodjes.
    8. Zet een braadpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de pita's op de gehaktkant bruin.
    9. Zodra het gehakt een klein beetje kleur krijgt, halveer je de pita weer. Het is nu een kwart van een hele pita. Braad verder op de gehaktzijdes.
    10. Zodra het gehakt in de pita's bruin is haal je deze uit de pan en leg dit apart.
    11. Zet nu een grillpan op middelhoog vuur en grill de pita's op de broodkantjes. Doe dit tot er een mooi streeppatroon ontstaat.
    12. Meng de griekse yoghurt of kwark met limoenrasp en schep hiervan een beetje op een bord. Giet er een klein scheutje olijfolie overheen.
    13. Maak je bord op met de arayes en schep ook een beetje saffraanmayonaise op het bord.
    14. Om de arayes een beetje fris te maken, knijp je een beetje citroensap over de arayes.
    15. Eetsmakelijk!

    Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt