Arayes van Black Angus gehakt met Saffraanmayo en Limoenkwark
40 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Arayes:
- Kofte kruiden
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 5 pita broodjes
- 100 g feta
Meer
Bereidingswijze
Arayes
- Snijd de platte peterselie en het ui klein en pers de knoflook. Snijd de feta in blokjes.
- Meng dit met de kofta kruiden en het gehakt.
- Zet het geheel apart in de koelkast en laat het een uur intrekken.
- Week een beetje saffraan in een bakje met slechts een paar druppels water.
- Zodra de kleur los komt, meng je dit door de mayonaise. Proef het en voeg saffraan toe naar smaak.
- Leg 1 voor 1 de pita broodjes in de magnetron en laat deze een beetje zacht worden.
- Snijd het pitabroodje vervolgens door de helft en vul dit met gehakt. Herhaal dit met alle broodjes.
- Zet een braadpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de pita's op de gehaktkant bruin.
- Zodra het gehakt een klein beetje kleur krijgt, halveer je de pita weer. Het is nu een kwart van een hele pita. Braad verder op de gehaktzijdes.
- Zodra het gehakt in de pita's bruin is haal je deze uit de pan en leg dit apart.
- Zet nu een grillpan op middelhoog vuur en grill de pita's op de broodkantjes. Doe dit tot er een mooi streeppatroon ontstaat.
- Meng de griekse yoghurt of kwark met limoenrasp en schep hiervan een beetje op een bord. Giet er een klein scheutje olijfolie overheen.
- Maak je bord op met de arayes en schep ook een beetje saffraanmayonaise op het bord.
- Om de arayes een beetje fris te maken, knijp je een beetje citroensap over de arayes.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt