Asian style Carpaccio met Ponzu dressing
30 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Ingrediënten
- reepje Witbrood
- gebakken Uitjes
- Wortel
- Komkommer
- Rode kool
Meer
Sinaasappel Ponzu dressing
- 90 ml Sojasaus
- sap van 1 Sinaasappel
- 3 el Mirin
- Chilivlokken
Meer
Roze Crème Fraiche
- 200gr Crème Fraiche
- 1 el Mayonaise
- 2 el Paars water
- Zout & peper
- Rode kool
Meer
Bereidingswijze
Carpaccio
- Laat de carpaccio op kamertemperatuur komen.
- Rasp met een Mandoline je rode kool, wortel en radijs. Snijdt de komkommer naar voorkeur.
- Bak het reepje brood goudbruin in een laagje olie.
- Voeg sesamzaad, gebakkenuitjes en de ponzu dressing toe.
Sinaasappel Ponzu dressing
- Meng de ingrediënten beetje bij beetje bij elkaar.
- Pas de smaak aan naar voorkeur door van het missende ingrediënt wat meer toe te voegen tot deze naar wens is.
- Zet de dressing koel tot aan het opdienen.
Roze Crème Fraiche
- Snijd wat rode kool en leg dit in een schaal, giet er vervolgens een scheut kokend water overheen en laat een nacht in de koelkast staan.
- Kook het water van de rode kool vervolgens in en laat dit afkoelen.
- Mix de Crème Fraiche met de mayonaise in het water.
- Maak op smaak met peper en Zout.
- Serveer vervolgens alle onderdelen mooi uit op een bord!
Dit recept is in samenwerking geschreven met Schaftzonderspijt.