Runderköfte op een Brioche Bol met Basilicumhummus
30 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Overige ingrediënten köfte:
- 2 eieren
- 3 el paneermeel
- 1 tl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
Meer
Ingrediënten basilicumhummus:
- 1 blik kikkererwten
- 10 ml vocht van de kikkererwten
- 1 plantje verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 tl tahini
Meer
Extra
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- radijs
Meer
Bereidingswijze
Dit is een recept in samenwerking met Kris Kookt.
Bereidingswijze Köfte
- Meng het gehakt met alle overige ingrediënten voor de köfte in een kom en breng op smaak met peper en zout.
- Vorm van dit mengsel 8 tot 16 worstjes, prik deze op spiesjes en druk ze vervolgens een beetje plat.
- Bewaar de runderköfte even in de koelkast tot je deze gaat bereiden.
Bereidingswijze basilicumhummus
- Mix de kikkererwten samen met 10ml vocht van de kikkererwten, de basilicum, knoflook, tahini, en de citroensap tot een fijn mengsel.
- Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft mengen tot je een smeuïg mengsel hebt.
- Breng de hummus op smaak met peper en zout
Afwerking
- Snij de rode ui in fijne ringen.
- Snij de radijs en komkommer in fijne plakjes en meng deze met de rode ui.
- Snijd de brioche bollen door midden en grill in de pan tot deze warm zijn.
- Bak de runderköfte voor ongeveer 6-8 minuten in de pan.
- Serveer de briochebroodjes met de runderköfte, basilicumhummus en groentemix.
- Eet smakelijk!