• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Producten

  1 kilogram Chuck roast Uruguay Angus

  Beef it up: Low and slow

  Overige ingrediënten:

  • Suas Guru Black mojo Saus
  • 750 milliliter Kippenbouillon
  • 50 gram Roomboter
  • 50 gram Patent bloem
  • 1,5 eetlepel Crème fraiche

  Meer

  Bereidingswijze

  1. Haal je Chuck roast minimaal 30 min van tevoren uit de koeling. Snij vervolgens het overtollige vet weg en smeer het in met de Rub.
  2. Breng je BBQ tot 110 C en zorg dat hij indirect is voorbereid.
  3. Als je BBQ op temperatuur is mag de chuck roast op de BBQ. Nu is het een kwestie van lang wachten. Als je chuck roast een kerntemperatuur heeft bereikt van ongeveer 67 C, smeer je het stuk vlees in met de saus. Laat dit nu voor ongeveer 15 min karamelliseren.
  4. Haal nu het stuk vlees van de BBQ en verpak het in een dubbele laag aluminiumfolie. Voordat je het pakje dicht maakt, smeer je het vlees nog ruim in met de saus.
  5. Leg het stuk vlees nu terug op de BBQ. Bij een kerntemperatuur van 97c kun je testen of het vlees goed is. Prik met je kernthermometer in het vlees. Als je er goed doorheen komt (zoals boter), is je stuk vlees perfect voor de pulled beef! Mocht dit niet zo voelen, laat je het nog langzaam doorgaren tot het juiste punt.
  6. Als je Chuck roast klaar is, haal je het van de BBQ en doe je het pakketje in een ovenschaal. Haal nu voorzichtig de folie eraf en vang het overtollige vet op. Pas op dit kan erg warm zijn!
  7. Pull nu je beef tot mooie reepjes en schenk op het einde een klein beetje van het opgevangen vet toe voor nog meer smaak. Meng nu alles goed door elkaar en je pulled beef is klaar!
  8. Verwarm de Dutch oven indirect op je BBQ. Voeg de boter toe en laat deze mooie bruin van kleur worden. Voeg vervolgens de bloem toe en blijf goed doorroeren totdat ook deze een mooie kleur krijgt. Let op dat je niet te snel de overige ingrediënten toevoegt, want als je bloem niet gaar is, proef je deze sterk terug!
  9. Voeg scheutje bij scheutje de kippenbouillon toe, let op dat je niet alles in een keer erin gooit. De bloem moet de bouillon opnemen. Als de bouillon op is, voeg je de overige ingrediënten eraan toe. Roer dit nu langzaam door elkaar en voeg als laatste je pulled beef toe. Blijf nu even rustig doorroeren tot dat alles mooi verdeeld is.
  10. Tussendoor hoef je alleen nog maar de pasteibakjes op te warmen in de BBQ. Let op dat je dit wel indirect doet. Als deze warm zijn hoef je ze alleen nog maar te vullen met je heerlijke rundvlees ragout. Maak het af met een klein beetje fijngehakte peterselie. Een lekkere salade erbij en je hebt een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen!

  Smakelijke groet

  Vries het overige pulled beef in, heerlijk om op te warmen en te eten op een lekker zacht broodje met sla, coleslaw en BBQ saus.