Ingrediënten
Producten
Bouillon
- 400 gram kippenfond
- 1L bouillon (1 paddenstoelen bouillonblokje)
- Sojasaus
Meer
Groenten
- Oesterzwammen
- 100 gram shiitake
- 1 bos lenteui
- Gemarineerde rode gember
- 125 gram taugé
Meer
Voor erbij
- Teriyakisaus
- Chilisaus
- Japanse kruidenmix
Meer
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en leg de plakjes netjes op bordjes
- Snijd de paprika en bospeen in reepjes
- Maak de broccoliroosjes los van de stam
- Snijd de lente uien in kleine ringetjes
- Versnipper indien nodig de rode gember
De bouillon
- Zet 1 liter water op het vuur, en voeg 400 ml kippen fond en een bouillonblokje bospaddenstoel toe
- Laat de bouillon opwarmen
- Zorg dat de bouillon hoog op smaak is, dus voeg naar smaak sojasaus toe
- Voeg een deel van de groentes, paddenstoelen en kruiden toe aan de bouillon, doe de rest van de groentes in schaaltjes. Tijd om aan tafel te gaan!
Voor erbij
Iedereen kan groenten en paddenstoelen eruit vissen en weer andere groenten toevoegen. Tussendoor kan het vlees per plakje gegaard worden in de hete bouillon, dit duurt ongeveer 30 seconden. Je eet dit vlees samen met de groenten, de paddenstoelen en de smaakmakers zoals gemarineerde gember, sojasaus en chilisaus.
Tips
- Naast de Wagyu en Iberico Shabu Shabu kun je ook kiezen voor onze Sukiyaki Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)
- Bekijk ook ons Shabu Shabu pakket en bestel met voordeel! Klik hier om het Shabu Shabu pakket te bekijken