• V.a. 75 euro gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Bouillon

  • 400 gram kippenfond
  • 1L bouillon (1 paddenstoelen bouillonblokje)
  • Sojasaus

Meer

Groenten

  • Oesterzwammen
  • 100 gram shiitake
  • 1 bos lenteui
  • Gemarineerde rode gember
  • 125 gram taugé

Meer

Voor erbij

  • Teriyakisaus
  • Chilisaus
  • Japanse kruidenmix

Meer

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en leg de plakjes netjes op bordjes
  2. Snijd de paprika en bospeen in reepjes
  3. Maak de broccoliroosjes los van de stam
  4. Snijd de lente uien in kleine ringetjes
  5. Versnipper indien nodig de rode gember

De bouillon

  1. Zet 1 liter water op het vuur, en voeg 400 ml kippen fond en een bouillonblokje bospaddenstoel toe
  2. Laat de bouillon opwarmen
  3. Zorg dat de bouillon hoog op smaak is, dus voeg naar smaak sojasaus toe
  4. Voeg een deel van de groentes, paddenstoelen en kruiden toe aan de bouillon, doe de rest van de groentes in schaaltjes. Tijd om aan tafel te gaan!

Voor erbij

Iedereen kan groenten en paddenstoelen eruit vissen en weer andere groenten toevoegen. Tussendoor kan het vlees per plakje gegaard worden in de hete bouillon, dit duurt ongeveer 30 seconden. Je eet dit vlees samen met de groenten, de paddenstoelen en de smaakmakers zoals gemarineerde gember, sojasaus en chilisaus.

Tips