Toscaanse Barbecue Ribs met Tomatensalade
300 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Spareribs
- 2.5 el Mayonaise
- Zout
- Paprikapoeder
- Vloeibare boter
- Honing
Meer
De Toscaanse rub
- 2 tl gedroogde Oregano
- 1 tl gedroogde Tijm
- 1 tl gedroogde Majoraan
- 1 tl gedroogde Rozemarijn
- 1 tl gemalen Koriander
Meer
Tomatensalade
- 2 Tomaten
- 0.5 Komkommer
- Verse Peper
- Toscaanse Rub
Meer
Overige Ingrediënten
- Butchers Paper
- 2 Blokjes Rookhout
Meer
Bereidingswijze
De Rub
- Meng alle ingrediënten goed samen en pas aan naar smaak daar waar nodig.
Toscaanse Barbecue Ribs
- Ontvlies de ribs.
- Smeer op elke kant van de rib een laagje mayonaise.
- Bestrooi beide kanten lichtjes met zout en paprikapoeder.
- Nu kun je de Toscaanse barbecue rub royaal op de ribs aanbrengen.
- Steek de barbecue aan en gebruik hierbij de blokjes rookhout.
- Je kan de lekbak van je barbecue vullen met water.
- Laat de barbecue op temperatuur komen tot ca. 120 graden
- Zodra de barbecue op temperatuur is, kan de rib erop.
- Laat de eerste 2 uur de rib roken met de deksel dicht.
- Smeer na de 2 uur de rib aan beide kanten in met een dun laagje vloeibare boter en honing.
- Verpak de rib in Butchers Paper en laat rustig verder garen. Weer 2 uur.
- Na de twee uur haal je de rib uit zijn verpakking en laat je het nog ongeveer 30 minuten nagaren op de barbecue. Zo krijg je weer een iets stevigere rib.
Tomatensalade
- Snijd de tomaten en komkommer in fijne blokjes van circa 1 cm en doe dit samen in een kommetje.
- Voeg verse peper en een beetje van de Toscaanse rub toe en pas aan naar smaak.
- Meng de ingrediënten en geniet van een lekkere simpele salade bij je rib!
Dit recept is in samenwerking geschreven met @sjeffbbq