• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • De rijke smaak van Sucade

  Ben je op zoek naar een smaakvol en zacht stuk vlees? Dan is de sucade precies wat je zoekt. De sucade is een vrij stevig stuk vlees afkomstig uit de schouder van het rund. Een spier die actief wordt benut. Maar laat je hierdoor niet afschrikken! Wanneer je de tijd neemt voor de bereiding is het een heerlijk stuk vlees met een rijke smaak. Natuurlijk is dat niet de enige manier van bereiden.

  The Meatlovers - Draadjesvlees: Gegaarde Rundersucade

  Bestel de overheerlijke Sucade varianten online

  De Sucade van The Meatlovers is van de allerbeste kwaliteit rundvlees. Enkel het vlees van de befaamde Angus runderen is goed genoeg. Wij bieden drie soorten aan: Angus uit Uruguay, Black Angus uit Australië en Black Angus uit de Verenigde Staten. De Sucade van de Angus runderen is enorm veelzijdig. Gesneden als Flat Iron Steak doet een sucade zeker niet onder voor de biefstuk als een geweldig malse steak. Bestel nu jouw Sucade eenvoudig online. Wij zorgen ervoor dat het vers en gekoeld bij jou thuis wordt afgeleverd.

  Zo maak je de sucade écht opperbest

  De sucade is dus een stuk vlees met veel potentie, maar hoe zorg je ervoor dat je hem ook echt zo lekker mals krijgt? Gelukkig is dit stuk vlees eenvoudig te bereiden en leent het zich als perfecte aanvulling voor allerlei gerechten. Het geheim? Laat het vlees een paar uur garen! Door de sucade langzaam te stoven wordt het vlees heerlijk mals en krijg je die overheerlijke smaak. Met langzaam stoven bedoelen we ook echt een paar uur op laag vuur.

  Malse bereidingstips voor in de pan en oven

  De sucade zo bereiden dat hij uit elkaar valt van malsheid? Dan maak je hem klaar op deze manier:

  1. Bestrooi de sucade met zout en peper.
  2. Verhit wat olie of boter in een pan. 
  3. Bak de sucade kort rondom goudbruin en plaats het vervolgens in een ovenschaal.
  4. Blus de sucade af met wijn of bouillon om het gerecht extra smaak te geven.
  5. Laat het vlees 4 uur stoven in de oven op 130℃.
  6. Geniet van een heerlijk zacht stuk stoofvlees!

  Pulled beef maken op de BBQ

  Bepaal vooraf welke rub jij wil gebruiken voor de sucade. Deze kan jij uitzoeken op onze website. Zo heb je niet alleen het beste vlees maar ook de lekkerste kruiden.

  1. Wrijf het vlees goed in met de door jou gekozen rub en verwarm de BBQ voor op 110℃.
  2. Leg de sucade vervolgens 2 uur op de BBQ of tot dat deze een kerntemperatuur heeft van 65 graden Celsius (1kg = 2 uur).
  3. Leg de sucade samen met paprika’s en uien in een bak die op de BBQ kan en dek het af met aluminiumfolie.
  4. Bak het vlees vervolgens tot een kerntemperatuur van 90℃. Bij 1kg duurt dit ook weer ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  5. Haal de sucade van de BBQ en laat het 30 minuten rusten in aluminiumfolie of slagerspapier.
  6. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Nu heb je pulled beef! Meng de pulled beef sucade met de mee gestoomde groente.

  Wat is sucade?

  Sucade is stevig rundvlees wat uit de schouder van de koe wordt gesneden. Doordat de schouderspier zeer actief is tijdens het leven van de koe, heeft het zijn stevige karakter. Hierdoor is het ideaal voor stoof- of suddervlees.

  Hoe lang moet je sucade stoven?

  Voor het lekkerste resultaat moet je het vlees eerst kort rondom goudbruin bakken. Vervolgens kun je de sucade het beste in de oven 4 uur lang stoven op een temperatuur van 130℃ of op de bbq zoals omschreven.

  Kun je sucade ook bakken als biefstuk?

  Ja dit kan. Wanneer je de zeen wegsnijdt uit het midden kun je de sucade als een soort steak bakken. Dit noemen we ook wel een flat iron steak.