Pulled pork is één van de bekendste en meest populaire barbecue gerechten ter wereld. Met een Iberico procureur als basis, ben je gegarandeerd van een enorm mals en smaakvol resultaat. Het Iberico ras zorgt voor een mooie marmering in het vlees en een licht nootachtige smaak. Gecombineerd met BBQ-saus en een zelfgemaakte coleslaw is al snel iedereen (lees: écht iedereen) fan van jouw barbecue kunsten.
Bereiding:
We beginnen met het kruiden van de procureur. Snijd waar nodig overtollige vetrandjes of losse stukjes weg. Hierna mengen we de mosterd en honing samen tot een geheel en smeren de procureur met dit mengsel in. Zo hebben we een goede hechtlaag tussen het vlees en de rub gecreëerd en kan de rub op het vlees gestrooid worden. Breng een goede laag van de Perfect Pork rub aan, want een groot stuk vlees kan veel kruiding gebruiken
Laat de BBQ op 120 graden indirecte hitte komen. Voeg een blokje rookhout toe en leg de procureur op het rooster. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 69 graden
Wanneer een kerntemperatuur van 69 graden bereikt is, kan het vlees ingepakt worden in folie en weer terug op de barbecue
Gaar door tot een kerntemperatuur van 93 graden en haal de procureur van de BBQ. Laat de procureur een uur rusten
Maak ondertussen een heerlijk frisse salade te maken. Wij hebben gekozen voor een coleslaw op basis van rode kool, spitskool, venkel en een thousand island dressing. Een absolute aanrader!
Na een uur rusten, is de procureur klaar om gepulled te worden. Meatclaws of 2 vorken zijn hier geschikt voor, maar dit kan natuurlijk ook gewoon met de handen. Toast de broodjes nog even kort en ze zijn klaar om gevuld te worden met pulled pork, de BBQ-saus en de frisse coleslaw
Eet smakelijk!