Een Cubaanse versie van een Italiaanse klassieker! Letterlijk vertaald betekent Ropa Vieja ‘oude kleren’, maar het is traag gegaard rundvlees dat in stukken uit elkaar valt na het garen. Wij gebruiken geen rundvlees, maar gaan aan de slag met smaakvolle kalfsschenkels. Deze worden gesmoord in een saus met paprika, tomaat, olijven en kappertjes. Dit is een recept van Kriskookt.be in samenwerking met The Meatlovers.
Bereidingswijze:
1. Pel en rasp de knoflook. Snipper de ui fijn.
2. Kruid het vlees met peper en zout.
3. Smelt een klontje boter in een stoofpot. Kleur het vlees rondom in de boter en haal daarna het vlees uit de stoofpot.
4. Stoof de knoflook en ui aan in de stoofpot, voeg de tomatenpuree toe, stoof deze kort aan. Voeg er dan de tomatenblokjes uit blik aan toe.
5. Vul het lege blik met water. Voeg dit tezamen met het bouillonblokje toe aan de stoofpot.
6. Breng de saus al een beetje op smaak met gerookt paprikapoeder en komijn.
7. Voeg een takje tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe.
8. Voeg de kalfsschenkels terug toe aan de stoofpot.
9. Zet de stoofpot met deksel gedurende 1 uur en 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
10. Snij ondertussen de paprika en de tomaten in blokjes Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Schraap de wortel, snij deze in blokjes.
11. Haal de stoofpot uit de oven.
12. Voeg de paprika, tomaten, wortel, chili peper, olijven en kappertjes toe. Roer alles goed om.
13. Zet de stoofpot met deksel opnieuw in de oven gedurende 1,5 uur.
14. Haal de stoofpot daarna uit de oven, breng de saus verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
15. Serveer naar eigen smaak met rijst, pasta of aardappelen. Eet smakelijk!
Dit is een recept van Kriskookt.be in samenwerking met The Meatlovers.