• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Overige ingrediënten:

  • 5 el Rub naar keuze
  • 0.5 l Groentebouillon
  • 2 Chuncks rookhout naar keuze
  • Neutrale olie

  Meer

  Bereidingswijze

  Iberico heeft onwijs veel smaak van zichzelf. Het is een varkens ras dat algemeen bekend staat om zijn smaak. Het wordt door sommigen wel het “Rolls Royce”  onder de varkensrassen genoemd. Ik werk graag met Iberico varkensvlees, deze ribben zijn erg populair bij ons thuis en altijd een succes. Ik ben dit keer gegaan voor een dry style sparerib.
  Omdat een goed bereide sparerib niet altijd barbecue saus nodig heeft, toch?

  We beginnen makkelijk, namelijk met de spray.

  Hiervoor mengen we 2 eetlepels van de rub samen met een halve liter groentebouillon. Dit mengsel zeven we met een fijne zeef om klontjes eruit te filteren. Dit doen we, omdat we willen voorkomen dat de spray verstopt raakt.

  Now it’s rib time!

  We ontdoen de sparerib van het vlies en trimmen eventuele kleintje stukjes vlees of vet van de rib af. Vervolgens smeren we de rib in met een rub naar keuze. Gebruik hiervoor 4 eetlepels rub en verdeel dit goed over het vlees. Het is van belang om de rub goed te verdelen om gelijke smaak over de hele sparerib te hebben.

  Voordat we de BBQ aansteken, bouwen we deze om voor indirecte hitte. Wanneer dit gelukt is mag de BBQ aan en is het doel om hem stabiel rond de 110 graden Celsius te houden.

  Is de BBQ op de juiste temperatuur? Voeg nog twee blokjes rookhout toe voor een lekkere rooksmaak. Vervolgens mag de sparerib er 2 uur lang op.

  De sparerib sprayen we tijdens de garing ieder half uur in! Als de rib 2 uur op de BBQ gelegen heeft, pakken we hem in met aluminiumfolie of slagerspapier. Voor het inpakken strooien we nog een royale eetlepel van de rub over de sparerib. Hierna mag de sparerib weer 1,5 uur terug op de BBQ. Na 1,5 uur halen we de rib uit de verpakking en plaatsen we hem terug op de BBQ voor een klein half uurtje. Om het nog extra smaak te geven kan er in de laatste 10 minuten nog wat van de rub over de sparerib gestrooid worden.

  10 minuten voorbij? Tijd om te genieten!

  Eet de sparerib op de manier die jou schikt. Eventueel kun je er naar behoefte nog altijd een saus bij maken. Echter zal deze sparerib van zichzelf al voldoende smaak hebben.

  Geniet ervan!

  Dit recept is geschreven in samenwerking met SjeffBBQ