Gebakken kalfsoester met salieboter, geroosterde pompoen en radicchio
60 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Geroosterde pompoen:
- 1 Flespompoen
- 1 Rode ui
- 1 Radicchio
- 1 Witlof
- Olijfolie
Meer
Kalfsoester:
- 125 gr roomboter
- 5 takjes salie
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
Meer
Overige benodigdheden:
- Aluminiumfolie
- Rasp
Meer
Bereidingswijze
Geroosterde pompoen
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Schil de pompoen en snijd in stukken van 1cm.
- Schil de rode ui en snijd in plakjes.
- Snijd de radicchio en de witlof in stukken van 2cm.
- Voeg alles samen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
- Kruid stevig met zout en peper.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
- Verwijder de folie, roer alles goed door, verdeel de rietsuiker en twee lepels boter en plaats 10 minuten terug in de oven.
Kalfsoester
- Kruid de kalfsoesters met zout en peper.
- Verhit een koekenpan en voeg olijfolie toe.
- Bak de kalfsoesters rondom goudbruin in 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg 125gram boter en de salie toe en laat uit bruisen.
- Draai het vuur terug naar middelhoog.
- Overgiet de kalfsoesters met de boter terwijl hij bruin kleurt. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
- Rasp de citroen over het vlees en blus de boter met het sap van een halve citroen.
- Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten.
- Serveer de kalfsoesters met de groenten en gebruik de overgebleven salieboter als saus.
Speciaal recept van Jonathan Zandbergen.