• V.a. 75 euro gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Producten

4x Galbi Ribs Australië Black Angus

Overige ingrediënten

 • Worcester saus
 • 25 gr Boter
 • 4 el Appelstroop
 • 1 el Bruine suiker
 • 250 ml Tomatenketchup

Meer

Bereidingswijze

Begin ruim van te voren met het bereiden van de ribs, deze moeten namelijk 12 tot 24 uur marineren voor het beste resultaat.

 1. We beginnen met de marinade. Gebruik hiervoor een kom waarin je goed kan mengen. In deze kom voegen we 250ml Guinness, 2el appelstroop en een paar scheuten Worcester saus toe. Meng dit tot een mooi geheel als marinade voor de Galbi Ribs.
 2. Voeg de Galbi Ribs toe aan de marinade, dek de schaal af en plaats in de koelkast voor minimaal 12 uur.
 3. In de tussentijd hebben we ruim de tijd om de aflaksaus te maken. Hiervoor snipperen we de ui en fruiten we deze in een steelpan. Voeg hier vervolgens 250ml Guinness, 250ml tomatenketchup, 1el bruine suiker en 2el appelstroop aan toe.
 4. Meng dit geheel goed door en laat langzaam doorkoken tot deze mooi ingedikt is. Dit zal ongeveer 1 uur duren. Is de saus nog niet voldoende ingedikt, kook deze dan nog wat langer door tot de gewenste dikte bereikt is. De saus is dik genoeg als er langzame, dikke bubbels naar boven komen.
 5. Optioneel: Ben jij in voor wat extra pit? Voeg dan naar wens wat chilivlokken toe aan de saus.
 6. Belangrijk: Maak de saus wel op de zelfde dag als het af grillen van de Galbi Ribs!
 7. Als de tijd voor het marineren is verstreken, halen we de Galbi Ribs uit de marinade. Dep deze goed droog.
 8. Nu is het tijd om de Galbi Ribs te bereiden. Maak de BBQ klaar voor een directe bereiding op ongeveer 250 graden Celsius.
 9. We lakken de Galbi Ribs in aan beide kanten met de saus die we gemaakt hebben en plaatsen de Galbi Ribs vervolgens op de BBQ voor 3 tot 5 minuten per kant. De Galbi Ribs zijn snel klaar, houd ze dus goed in de gaten!

Klaar? Lak ze dan nogmaals in met de saus, serveer naar smaak met de sesamzaadjes en bosui.

Eet smakelijk!