Laat de ribs ontdooien en leg ze in een ovenschaal.
Meng water, sesamolie, sushi azijn, sojasaus, ui, knoflook, gember, chilipeper, peper en zout met elkaar en giet over de ribs.
Laat het marineren voor minimaal 12 uur.
Haal het uit de marinade voordat je ze gaat grillen.
Maak je bbq klaar voor directe hitte, dit kan eventueel ook met een grillpan op het fornuis.
Grill de ribs ongeveer 5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 58 graden.
Laat de ribs minimaal 5 minuten rusten onder folie voordat je gaat aansnijden.
Koop snoepkomkommers, deze zijn perfect qua formaat.
Snijd de komkommers volledig in, draai helemaal om en snijd schuin in, hierdoor krijg je een accordeon effect.
Doe de komkommers in een bak en bestrooi royaal met zout, laat een uur trekken.
Giet het vocht af en spoel de komkommers goed af.
Marineer de komkommers voor minimaal een uur in chilivlokken en een beetje sushi-azijn.
Meng 1el suiker met 1 zakje gist en 150ml warm water, laat dit 5 minuten staan.
Doe 500gr bloem met snufje zout in een kom en meng 100ml melk, 1el olie en 1tl azijn erbij.
Kneed dit alles goed door elkaar voor minimaal 10 minuten tot het elastisch is.
Laat het deeg een uur tot anderhalf uur rijzen.
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en draai er balletjes van, rol uit met deegroller.
Smeer op elk rondje een beetje olie en vouw ze dubbel en leg elk broodje op stukje bakpapier.
Stoom de buns ongeveer 8 tot 10 minuten.
Dit recept is in samenwerking geschreven met Schaftzonderspijt .