• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Gevulde Aardappel

    • 1.2 Kg Bloemige Aardappelen
    • 200 gr zure Room
    • Boter
    • 4 lente Uitjes
    • 30 gr Parmezaanse kaas

    Meer

    Laksaus

    • 100 gr Honing
    • 100 gr Perenstroop
    • 100 gr Barbecuesaus
    • 100 gr Ketchup
    • 400 ml Runderbouillon

    Meer

    Koolsla

    • 200 gr geraspte witte Kool
    • 1 bosje Radijsjes
    • 1 rode Ui
    • 2 el Mayonaise
    • Peper en Zout

    Meer

    Optioneel: Pekelen

    • 2 liter Water
    • 65 gr Zout
    • 15 gr Colorozo Zout
    • 80 gr lichte bruine Suiker
    • 1 takje Tijm

    Meer

    Bereidingswijze

    Spareribs

    1. Ontvlies de spareribs: leg een sparerib op de bolle kant op je werkblad en steek een botermes tussen een van de botjes en het vlies. Wrik het vlies een beetje los. Je kunt het taaie vlies nu in één beweging van de sparerib trekken.
    2. Bestrooi de spareribs met de BBQ rub. Laat deze gedurende 1 nacht rusten in de koelkast.
    3. Leg de spareribs naast elkaar op een bakplaat voor in de oven.
    4. Bak gedurende 2 uur op 125 graden of tot dat de spareribs een kerntemperatuur hebben van 88 graden.
    5. Haal de ribben uit de oven. Verhoog nu de temperatuur van de oven tot 180 graden.
    6. Smeer de spareribs in met de laksaus.
    7. Strooi er nog een beetje van de BBQ Rub eroverheen.
    8. Bak voor 15 minuten in de oven tot de ribben mooi bruin zien.
    9. Serveer naar eigen smaak met gevulde aardappel en koolsla.

    Gevulde Aardappel

    1. Was de aardappelen goed schoon.
    2. Prik met een scherp mes gaatjes in de schil van de aardappel.
    3. Rooster de aardappelen 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden, draai de aardappelen halverwege om.
    4. Haal de aardappelen uit de oven en snij ze doormidden.
    5. Hol ze vervolgens uit met een lepel.
    6. Plet de aardappel vulling samen met de Parmezaanse kaas, zure room en eventueel een klontje boter.
    7. Breng de puree verder op smaak met fijngesneden lente ui, mosterd, peper, zout en nootmuskaat.
    8. Vul de uitgeholde aardappelen met de puree en bak deze voor 15 minuten in de oven op 180 graden.

    Koolsla

    1. Maak de radijs schoon en snijdt de rode uit en radijs in reepjes.
    2. Meng dit met de witte kool en mayonaise.
    3. Breng dit geheel op smaak met peper en zout.

    Laksaus

    1. Warm de bouillon op met perenstroop, honing, barbecuesaus en ketchup.
    2. Laat dit zachtjes pruttelen tot dat het een mooie stroperige en dikke substantie wordt.
    3. Zet het vuur uit en laat de laksaus volledig afkoelen.

    Optioneel: Pekelen

    1. Doe 1 liter water, zout, colorozo zout, suiker, tijm, laurier en de knoflook in een kookpot.
    2. Breng dit aan de kook, blijf roeren tot het zout volledig is opgelost.
    3. Voeg nu je laatste liter water toe.
    4. Laat de pekel volledig afkoelen.
    5. Plaats de ribben voor ongeveer 6 uur in de pekel.
    6. Haal ze na 6 uur uit de pekel en laat ze vervolgens goed uitlekken. 
    7. Doe dit proces voordat je de Rub toevoegt.

    Dit recept is in samenwerking geschreven met Kriskookt.be