• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 1 takje Rozemarijn
    • 2 takjes Tijm
    • 2 teentjes Knoflook
    • 3 el Olijfolie
    • 1 scheutje Citroensap

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:
    Voor de marinade van de kwartels beginnen we met het fijnsnijden van de rozemarijn, tijm en knoflook en doen dit samen met 3 eetlepels olijfolie in een kom. Voeg hier nog een scheutje citroensap, snufje zout en 2 theelepels vergemalen zwarte peper aan toe, even roeren en de marinade is klaar om over de kwartels verdeeld te worden. De kwartels uit de verpakking halen, droogdeppen en de marinade met de hand verdelen over de kwartels. 2 tot 4 uur marineren is hierbij voldoende.

    Bereiden:
    Haal de kwartels ongeveer 45 minuten voordat ze op de bbq gaan uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Voor de spit bereiding op de bbq hou je het beste het houtskool aan de achterkant van de bbq, zo krijg je geen vlammen als er vet in de kolen druipt waardoor het vlees kan verbranden. De temperatuur van de bbq moet ongeveer 150 graden zijn. De kwartels zijn door hun kleine volume snel gaar, het zal ongeveer 30 minuten duren voordat de gewenste kerntemperatuur van 72 graden is bereikt.

    Pilav rijst
    Zodra de kwartels op het spit rondjes draaien kan de pilav rijst gemaakt worden. Begin met het aan de kook brengen van 1 liter kippenbouillon en bak kleingesneden blokjes courgette in een koekenpan met olijfolie, peper en zout. In een andere pan fruit je een halve fijngesneden ui aan in olijfolie en voeg daar 250 gram basmati rijst aan toe, een paar minuten roeren en daarna aan de kokende kippenbouillon toevoegen. Zodra de rijst gaar is en is afgegoten kunnen de courgetteblokjes en de geroosterde sojabonen erbij (deze zijn kant en klaar te koop in de supermarkt).

    Balsamico saus
    Voor de balsamico saus fruit je eerst een fijngesnipperd uitje met een teentje knoflook aan in olie. Dan kan hier 0.5 liter kippenbouillon bij, breng dit aan de kook en laat het zachtjes pruttelen. Daarna kan er 150 ml zoete balsamico azijn (van een goede kwaliteit) bij en laat je deze reduceren tot er een mooie saus ontstaat. Zodra de saus aan de achterkant van een lepel blijft plakken heeft het de juiste dikte.

    Pro tip (optioneel):
    Voor een extra touch heb ik de kwartels de laatste 10 minuten op het spit 2 maal met een kwastje bedruipt met een mix van balsamico azijn en honing. Dit kan dan nog mooi even karameliseren en geeft een lekkere zoete smaak aan het velletje van de kwartels.

    Tot slot:
    Verdeel eerst de pilav rijst over de borden en leg daarna een kwartel erbij en maak het af met een scheut balsamico saus. Kluiven mag.. eet smakelijk!

    Dit recept is in samenwerking geschreven met NielsBBQ.