Ingrediënten
Producten
Bereidingswijze
Bereiding
- Leg de mergpijpjes in een vuurbestendige pan.
- Snij het bovenste kapje van de look, leg deze bol bij de mergpijpjes.
- Giet 1 el olijfolie over de look. Leg hier het takje tijm op.
- Kruid het geheel met peper en zout.
- Plaats dit 30 minuten in een barbecue of oven van 150 graden.
- Haal het pannetje uit de oven, laat eventjes afkoelen.
- Haal met een theelepeltje het merg uit de mergpijpjes.
- Meng het merg met boter, zeste van 1/2 citroen, fijngesneden peterselie.
- Knijp de teentjes look eruit. Voeg deze toe aan de boter.
- Het vet dat in het pannetje zit mag je ook toevoegen aan de boter.
- Meng de boter goed onder elkaar.
- Doe de boter op een stuk plasticfolie. Maak hiervan een mooi rolletje.
- Laat dit opstijven in de koelkast.
- Grill je favoriete stuk rundsvlees.
- Serveer dit met plakjes boter van beenmerg.
- Geniet!