• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    • 125g gezouten boter
    • 1 bol knoflook
    • 1 citroen
    • 1 el fijngesneden peterselie
    • 1 takje tijm

    Meer

    Bereidingswijze

    Bereiding

    1. Leg de mergpijpjes in een vuurbestendige pan.
    2. Snij het bovenste kapje van de look, leg deze bol bij de mergpijpjes.
    3. Giet 1 el olijfolie over de look. Leg hier het takje tijm op.
    4. Kruid het geheel met peper en zout.
    5. Plaats dit 30 minuten in een barbecue of oven van 150 graden.
    6. Haal het pannetje uit de oven, laat eventjes afkoelen.
    7. Haal met een theelepeltje het merg uit de mergpijpjes.
    8. Meng het merg met boter, zeste van 1/2 citroen, fijngesneden peterselie.
    9. Knijp de teentjes look eruit. Voeg deze toe aan de boter.
    10. Het vet dat in het pannetje zit mag je ook toevoegen aan de boter.
    11. Meng de boter goed onder elkaar.
    12. Doe de boter op een stuk plasticfolie. Maak hiervan een mooi rolletje.
    13. Laat dit opstijven in de koelkast.
    14. Grill je favoriete stuk rundsvlees.
    15. Serveer dit met plakjes boter van beenmerg.
    16. Geniet!

    Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door KrisKookt.be.