Ingrediënten
Producten
Marinade
- 1 stengel citroengras
- 1 tl trassi
- Scheutje tamarinade pasta
- 2 teentjes knoflook
- Scheutje ketjap manis
Meer
Saté saus
- 50g ongezouten pinda's
- 2 Limoenen
- 2 Sjalotten
- 1 Tomaat
- 1 el ketjap manis
Meer
Overige benodigdheden:
- Vijzel
- Braadpannetje
- Sate stokjes
Meer
Bereidingswijze
Saté saus
- Stamp de ongezouten pinda's fijn in een vijzel en doe hier de knoflook bij.
- Snijd ook de sjalotten, gula jawa, tomaat, limoenblaadjes en rode pepers in kleine stukjes.
- Voeg bovenstaande ingrediënten samen in een kom en voeg hier ook de ketjap en petis udang aan toe. Even goed door elkaar roeren.
- Vervolgens doe je het geheel in een braadpannetje en laat je het inkoken op het vuur van de barbecue terwijl je de marinade bereidt.
Marinade
- Snijd de knoflook, chilipepers, trassi en citroengras in kleine stukjes en maal het samen fijn in een vijzel.
- Voeg de sap van 2 limoenen aan het fijngehakte geheel toe. Meng dit even door elkaar en verspreid het geheel over het vlees.
- Voeg ook de sambal roedjak, ketjap manis en tamarinde pasta toe.
- Giet een beetje van de saté saus bij het vlees.
- Meng dit goed door elkaar en laat het minimaal twee tot drie uur intrekken
Vlees
- Rijg het vlees aan de stokjes. Tip: als je de stokjes even in water laat weken, raken ze minder verbrandt op de barbecue.
- Leg de saté stokjes op de barbecue en grill deze kort. Blijf goed draaien.
- Serveer vervolgens de saté stokjes op een bord, met een schep saus erover.
- Garneer met gefrituurde uitjes en een limoenschijfje.