Ingrediënten
Producten
Ingrediënten voor de rollade:
- Handje rozemarijn
- Handje salie
- 1 prei
- 80g pesto
- Peper en zout
Meer
Overige benodigdheden:
- Rolladetouw
- Aluminiumfolie
- Kernthermometer
Meer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Trim het vet van de iberico procureur.
- Rits de rozemarijn van de takjes en snijd de verse salie fijn.
- Snijd de prei in lange plakken over de lengte.
- Snijd de iberico procureur doormidden en leg open als een boek.
- Smeer de binnenkant van de iberico procureur in met de pesto en bestrooi met de verse kruiden, peper en zout.
- Bedek de laag pesto en kruiden met de lange plakken prei over de lengte van de procureur.
- Rol de rollade strak op en breng het geheel op spanning met het rolladetouw. Wij maakten 6 knopen om de rollade goed strak bij elkaar te houden.
- Plaats de kernthermometer in de rollade en zet het geheel in de oven voor 30 minuten.
- Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C en verhit de rollade tot de kerntemperatuur van 63 graden is bereikt.
- Haal de rollade uit de oven en laat de rollade 25 minuten in aluminiumfolie rusten om het vocht te stabiliseren.
- Tijd om aan te snijden en te genieten!
Zelf aan de slag met dit recept? Bestel nu onze malse Iberico Procureur en laat bezorgen op een leverdag naar keuze!