• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Voor de beste smaakervaring

  Het bakken van een burger kunnen we allemaal. Het op de beste manier bereiden van een Angus burger is een ander verhaal.

  Waar de één liever zijn hamburger kruid tot dat het niet meer kan, behandelt de ander hem als een biefstuk. Bakken op de grill, BBQ of in de pan is ook voorkeur en smaak gebonden. Wij pakken alles samen en zullen vervolgens jou de beste tips en tricks geven voor de ultieme smaakervaring voor de Angus burger van the Meatlovers.

  The Meatlovers - Angus Burger

  Recept voor in de pan

  1. Laat de Angus burgers op kamertemperatuur komen.
  2. Dep ze droog met wat keukenpapier.
  3. Verhit een pan op hoog vuur met boter of olie. Als je boter gebruikt zie je direct wanneer je kan bakken: wanneer het schuim verdwijnt uit de pan.
  4. Kruid de burger aan beide kanten wat peper en zout.
  5. Schroei de burgers aan beide kanten dicht en laat ze doorgaren tot de gewenste gaarheid. 2 minuten voor rare, 4 voor rosé.
  6. Eet smakelijk!

  Recept voor op de BBQ

  1. Laat de Angus burgers op kamertemperatuur komen.
  2. Dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier.
  3. Zorg dat je BBQ een kamertemperatuur van 120 graden Celsius heeft.
  4. Smeer de burgers in met kleine laag olie. Dit voorkomt dat je Angus burgers aan het rooster blijven plakken.
  5. Grill de burgers nu aan beide kanten totdat deze een kerntemperatuur bereikt van 45 graden Celsius. De kerntemperatuur kun je meten met een “vleesthermometer”.
  6. Gaar de burgers vervolgens nog 3 minuten na. 
  7. Wij adviseren voor de sappigste burgers om deze nog even te laten rusten in slagerspapier of aluminiumfolie. Doe dit maximaal 2 minuten.

  We hebben heerlijk vlees, nu nog een drankje!

  Vaak worden zelfgemaakte hamburgers gegeten bij een BBQ, een gezellige avond met vrienden/vriendinnen of gewoon met de kinderen. Ga jij dan voor een mooie luxe wijn of wil jij een heerlijk bijpassend biertje? Wij maken het je makkelijk en hebben het voor je getest!

  Voor de bijpassende wijn adviseren wij:

  Om het sappige Australische rundvlees volledig tot zijn recht te laten komen, is een mooie rode wijn onmisbaar. Uiteraard zal dat een wijn van Australische bodem zijn! De intensiteit van het vlees vraagt om een stevige wijn met kracht en souplesse. In het toonaangevende wijngebied Clare Valley vind je deze wijnen volop. Veelal gemaakt van de Shiraz-druif, deze wijnen bevatten tonen van chocolade, laurier en rijp fruit met een zachte afdronk. Even laten luchten voor het inschenken, om daarna van te genieten met een mals, Australisch stuk vlees.

  Een uitstekende optie is een Shiraz uit Clare Valley, Australië. Bijvoorbeeld de: Paulett Wines Polish Hill River

  Voor een bijpassend bier adviseren wij:

  De Texelse Skuumkoppe. Dit is een bier die vol van smaak is met een grote witte kop. Hij zit vol met hints van karamel en abrikoos. Het bier biedt hiermee een perfecte licht zoete afdronk.
  Het bier is puur, vol van smaak en geschikt voor ieder seizoen! Ideaal voor een speciale gelegenheid of bij een BBQ met een paar overheerlijke Angus burgers.

  Angus vs. andere rundvleesrassen

  In vergelijking met andere rassen, zoals Hereford of Holstein, heeft Angus-vlees meestal een iets intensere smaak en een hoger vetgehalte. Dit zorgt voor extra sappigheid en een vollere smaakervaring. Wagyu-rundvlees daarentegen heeft een nog hoger vetgehalte en een zeer uitgesproken marmering, wat resulteert in een ongeëvenaarde smaak en textuur.

  Elk rundvleesras heeft zijn eigen kenmerken en smaakprofielen, en de keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en culinaire toepassingen. Angus is populair vanwege zijn consistentie, malsheid en rijke smaak, waardoor het een veelgevraagde keuze is voor sappige burgers en steaks.

  Het vergelijken van Angus met andere rundvleesrassen biedt een interessant perspectief op de verschillen in smaak, textuur en voedingsprofielen. Het is belangrijk om de diverse eigenschappen van elk ras te begrijpen en te waarderen om de beste keuze te maken op basis van individuele smaakvoorkeuren en culinaire toepassingen.

  Benieuwd geworden naar onze burgers van andere rundvleesrassen? Bekijk dan eens ons volledige assortiment heerlijke burgers!