Beefhammer Gorditas

960 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

beefhammerrecept

Ingrediënten

Producten

1 Beefhammer

Beefhammer

  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Cayennepeperpoeder
  • Zout en peper
  • Suiker
  • 1 Pot runder fond
  • Mosterd
  • Knoflookteentjes van 1 knoflook
  • Gorditas

  • Gorditas
  • Jalapeno
  • Witte ui
  • Rode ui
  • Rode kool
  • Avocado
  • Limoen
  • Koriander
  • Mais
  • Radijs
  • Bereidingswijze

      Beefhammer voorbereiden

    1. 1

      Laat de beefhammer op kamertemperatuur komen.

    2. 2

      Laat het vlies aan de beefhammer zitten. Dit zorgt voor extra stevigheid tijdens het barbecueën.

    3. 3

      Zet de beefhammer in een diepe bak waar die een lange tijd in kan blijven staan.

    4. 4

      Snijd het vlies op enkele plekken in en stop hier een knoflookteentje in.

    5. 5

      Maak het fond klaar door het op te warmen zodat de eiwitstolsels oplossen. Vervolgens laat je het een klein beetje koelen.

    6. 6

      Vul een injecteerspuit met het fond en injecteer de beefhammer op verschillende plekken.

    7. 7

      Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, peper en zout. Dit wordt je rub.

    8. 8

      Smeer vervolgens het vlees in met mosterd en bestrooi rijkelijk met de rub.

    9. 9

      Dek de hammer af en zet hem voor een nacht in de koelkast.

    10. Beefhammer bereiden

    11. 1

      Bereid de barbecue voor indirecte hitte en laat 'm op een temperatuur van 110 graden komen. Plaats een lekbak onder het rooster voor de beefhammer.

    12. 2

      Gebruik zoet rookhout, van bijvoorbeeld kersenhout.

    13. 3

      Plaats de hammer met thermometer op de barbecue en laat garen tot een kerntemperatuur van 76 graden. Haal de beefhammer van de barbecue zodra deze temperatuur is bereikt.

    14. 4

      Stook de barbecue op naar 140 graden en pak ondertussen de beefhammer in met aluminiumfolie. Eventueel kan je nog wat fond toevoegen.

    15. 5

      Gaar de beefhammer tot deze een kerntemperatuur van 96 graden heeft bereikt. 

    16. 6

      Haal de beefhammer van de barbecue en laat het in folie minimaal 45 minuten rusten. Dit kan bijvoorbeeld in een afgedekte bak, zolang het maar warm blijft.

    17. 7

      Daarna kan je het vlees gaan pullen!

    18. Gorditas bereiden

    19. 1

      Warm de gorditas op boven een vuurtje en geef ze een mooie kleur. Dit kan bijvoorbeeld op de barbecue of boven het gasfornuis. 

    20. 2

      Snijd de jalapeno, ui, rode ui en rode kool klein. 

    21. 3

      Maak van de avocado een guacamole door de avocado te prakken en limoensap, cayennepeper en knoflookpoeder toe te voegen.

    22. 4

      Verspreid de guacamole over de gorditas en verdeel het vlees en de overige ingrediënten hierover.

    23. 5

      Voeg er limoensap, tabasco en barbecue saus naar smaak aan toe.

    24. 6

      Eetsmakelijk!

    25. 7

      Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt