Leg de bavette een uur in de vriezer zodat deze makkelijker te snijden is.
Doe voor de marinade de volgende ingrediënten in een keukenmachine en maal ze tot een moes:
• ½ nashi-peer (eventueel vervangen door ½ kiwi)• 1 grote ui• 6 tenen knoflook (gepeld)• 1 vingerkootje verse gember• 3 eetlepels Japanse sojasaus (gebruik geen Kikoman, die smaak is te overheersend)• 3 eetlepels bruine basterdsuiker• 3 eetlepels sesamolie• gemalen zwarte peper
Snijd 2 lente-uien grof en voeg bij de marinade.
Haal het vlees uit de vriezer en snijd er dwars op de draad dunne repen van. Meng het vlees goed met de marinade en zet het afgedekt in de koelkast voor minimaal 2 uur. Een hele nacht is écht lekkerder.
Maak de saus:• 1 eetlepel Doenjang (pasta van gefermenteerde sojabonen)• 1 eetlepel Gochujang (Koreaanse rode peper pasta)• 1 eetlepel honing• 1 eetlepel sesamolie• fijngesnipperde rauwe prei
Maak de BBQ gereed voor direct grillen op 250 graden. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Leg het vlees op een rooster met gaatjes aan de onderkant (zodat vocht kan wegdruipen).Houd het vlees in beweging tijdens het grillen en sluit de kap of klep van de BBQ niet. Zodra het vlees begint te bruinen, is het klaar. Proef of het gaar genoeg is en laat het zeker niet te lang doorgaren!
Leg wat vlees op een slablad en schep er zoveel saus overheen als je lekker vindt. Sprenkel er nog wat sesamolie overheen, strooi er wat geroosterd sesamzaad op. Dichtvouwen en in je mond stoppen.
Suggesties voor bijgerechten: gebakken rijst en het nationale gerecht van Korea, kimchi (gefermenteerde groenten)