Iberico Spareribs uit de oven

Recept 240 Minuten 4 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Voor de glaze:

 • 3 eetlepels Basterdsuiker
 • 2 eetlepels Sojasaus
 • 2 eetlepels Water
 • 1 theelepel Paprikapoeder
 • Zout en peper
 • Spareribsuitdeovendef

  Bereidingswijze

   Voorbereiding:

  1. 1

   We beginnen met het verwijderen van het vlies aan de onderkant van de iberico spareribs. Voor deze ribs gebruiken we dan ook een zeer milde rub en marinade. Dit doen we omdat het vlees erg smaakvol is en we willen het zo puur mogelijk houden.

  2. 2

   De rub is zeer eenvoudig, deze bestaat uit zout en peper. Hiermee smeren wij de ribs in en die laten we dan vervolgens één uur intrekken.Voor de mild/zoete marinade die we gaan gebruiken voor de spareribs hebben we drie eetlepels basterdsuiker nodig, twee eetlepels sojasaus, één eetlepel ketjap, twee eetlepels water en een theelepel paprika poeder.

  3. 3

   Dit is ruim voldoende om 4 Iberico spareribs in te smeren om te laten marineren voor twee uur. Ook is er dan nog voldoende over voor het aflakken van de spareribs.We laten zoals hier voor aangegeven maar 2 uur rusten in de marinade, dit is om de smaak van het vlees niet te verliezen.

  4. 4

   Bereiden:

  5. 5

   Het bereiden van een Iberico sparerib is net iets anders dan de bereiding van een normale sparerib, de temperaturen zijn wat lager en korter dan normaal.

  6. 6

   We kiezen ervoor om deze ribs in de oven te bereiden en verwarmen de oven voor op 110°C. Ondertussen smeren we de spareribs nog licht in met de marinade en pakken deze stevig in de aluminium folie in.

  7. 7

   Wanneer de oventemperatuur is bereikt garen we de spareribs 2 uur op 110°C. Vervolgens verhogen we de temperatuur naar 140°C en laten we de Iberico spareribs één uur verder garen. Als het goed is heeft het vet nu voldoende temperatuur en tijd om lekker door het vlees te smelten.

  8. 8

   De geuren die uit de oven komen zijn overigens al veel aromatischer dan bij normale spareribs. De geur is sterk, nootachtig en maakt enorm hongerig. Na totaal 3 uur mogen de spareribs uit de aluminium folie. Het vet is nu mooi gesmolten door het vlees en het vlees is wat verder opgetrokken.

  9. 9

   In de laatste fase verhogen we de temperatuur naar 160°C en lakken we iedere tien minuten af. Dit doen we het laatste half uur, waarna de spareribs klaar zijn.

  10. 10

   Eet smakelijk!

  11. 11

   Dit recept is in samenwerking geschreven met Besteribs.nl Voor meer tips en spareribs recepten uit de slowcooker, bbq, pan of oven, check besteribs. Dé plek voor alles over spareribs.