Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
Een picanha sous-vide garen om vervolgens af te grillen op de BBQ is werkelijk waar kinderspel, maar het is o zo lekker! Ondanks dat het weinig tot geen moeite is, raden we het iedereen aan om het eens te proberen. Je hoeft hem enkel in een bad met warm water te leggen om hem vervolgens even goed af te grillen. Heerlijk eten zonder alle moeite!
Haal de picanha ruim 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast en snijd het vet kruislings in. Het vet kruislings insnijden doen we zodat het hierdoor beter smelt en de kruiden in het vlees kunnen trekken.
Kruid de picanha vervolgens met wat versgemalen peper & zout en rub dit goed in het vlees en tussen de inkepingen die je zojuist gesneden hebt.
Plaats de picanha in de vacuümzak en plaats er nog 2 geplette teentjes knoflook bij & wat rozemarijn.
Verwarm de sous-vide naar 55°C en gaar hem voor ongeveer 3 uur. Dit is korter dan er normaal gesproken wordt aanbevolen, maar hierdoor kun je voor een goede korst zorgen tijdens het grillen op de BBQ zonder dat je een te hoge kerntemperatuur hebt.
Haal na ca. 3 uur de picanha uit de sous-vide en stel je BBQ in op directe hitte met een temperatuur van 220°C.
Grill de picanha nu direct af binnen ongeveer 5 tot 7 minuten of totdat je een kerntemperatuur van 54°C behaald hebt.
Laat de picanha nu minimaal even 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt, zo is het verlies van sappen minimaal en dat bevordert natuurlijk de sappigheid.
Hak de peterselie, 8 knoflookteentjes & peper heel fijn! Om extreme pit te voorkomen kun je altijd de zaadjes uit de peper halen, daar komt namelijk de echte hitte vandaan.
Doe dit in je vijzel en voeg je oregano, peper & zout eraan toe. Voeg hierna je rodewijnazijn & olie toe en maal het fijn met je vijzel, zorg dat het één geheel wordt.
Proef het even goed na om te bepalen of het nog wat peper, zout of misschien wel olie nodig heeft, het moet namelijk niet te dik zijn maar ook niet te dun.
Laat hem voor het perfecte resultaat even een uurtje buiten de koelkast staan, dan kunnen de ingrediënten elkaar leren kennen en zal de smaak beter verdeeld zijn.
Pro tip: Als je hem te stevig vindt, kun je er altijd wat citroensap aan toevoegen voor wat frisheid.