Verwarm de oven voor en bak de broodjes af in de oven volgens de bereidingswijze.
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen voor je aan de slag gaat, dit zorgt ervoor dat je de kruidenboter makkelijk kunt mengen.
Snijd wat dille en bieslook fijn (hoeveelheid naar keuze en smaak) en pers de teentjes knoflook.
Meng de roomboter samen met de fijngesneden kruiden, de knoflook, wat peper en zout.
Pers een halve limoen uit en meng dit er op het einde nog even doorheen. De limoen is een goede tegenhanger van het vet van de roomboter. Dit maakt het geheel wat frisser!
Snijd het vet uit de Ribeye en snijd dit in kleine blokjes. De Ribeye bakken we in het eigen vet. Zo heb je toch de smaak van het vet, maar heb je niet een groot stuk vet in je steak sandwich.
Dep de Ribeye droog en bestrooi met wat zeezout.
Zet een pan op het vuur en verhit de blokjes vet. Als deze een bruine kleur krijgen, voeg je de Ribeye toe aan de pan.
Bak de Ribeye kort op hoog vuur in het vet van de blokjes. Het is afhankelijk van de dikte van de Ribeye hoe lang dit ongeveer duurt. Zorg dat de Ribeye lichtbruin van kleur is.
Snijd ondertussen de sjalot.
Haal de Ribeye uit de pan en bewaar apart, laat deze even rusten.
Bak in dezelfde pan, met de blokjes vet, het gesneden sjalotje.
Bewaar de gebakken blokjes vet en de sjalot apart.
Snijd de broodjes open en smeer deze op beide kanten in met de zelfgemaakte kruidenboter.
Leg een laagje rucola op de onderkant van het broodje.
Snijd de gebakken Ribeye in dunne reepjes en leg deze op het bedje van sla.
Versprijd het mengsel van ui en de kleine blokjes vet eroverheen. Liever geen vet? Dat kan natuurlijk ook!
Maak de steak sandwich af met de plakjes cheddar. Bak de broodjes vervolgens nog even een paar minuten in de oven zodat de cheddar kaas kan smelten.
Geniet ervan!