De ribeye is een zeer mals en lekker stuk vlees en, als het goed bereid is, is het een ware smaaksensatie. The Meatlovers geeft jou een aantal tips over hoe je het beste een ribeye kan bereiden op de BBQ, zodat jij kan genieten van de ultieme ervaring!
Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 43°C heeft bereikt, kan je het vlees van de BBQ afhalen. Vervolgens haal je het rooster en het hitteschild uit de BBQ en vervang je deze door een gietijzeren rooster. Het is belangrijk dat het gietijzeren rooster brandschoon is, zodat het vlees niet blijft plakken. In de tussentijd verhoog je de temperatuur van de BBQ naar 250°C. Vet het rooster in als de BBQ de temperatuur van ongeveer 250°C bereikt heeft.
Nu is het tijd om de ribeye te grillen. Leg de ribeye op de gietijzeren plaat en doe de BBQ niet dicht. Het is bij deze stap belangrijk dat je de ribeye in beweging houdt, zodat deze niet vast blijft plakken aan de grill. Wanneer de ribeye een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt, haal je de ribeye van de BBQ.
Tip: doe er een Snappy Beef Steak Rub over heen voor extra smaak!
De laatste stap is natuurlijk het serveren van de ribeye steak op de manier hoe jij het wilt!
Nu je weet hoe je een ribeye steak moet bakken op de BBQ kan je dit zelf gaan doen! Het maken van een ribeye op de BBQ is een heerlijk project, maar het is het zeker de moeite waard. Doordat het vlees heerlijk sappig en mals is, zorgt het voor een echte smaaksensatie. Bestel nu een ribeye en probeer het uit!