Ingrediënten
Producten
Ingrediënten Teriyaki Marinade:
- 10 el sojasaus
- 3 el sesamolie
- 1,5 el vloeibare gember
- 1,5 el basterdsuiker
- Peper
Meer
Overige ingrediënten:
- Sesamzaadjes
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Teriyaki Spareribs:
- Meng alle ingrediënten van de marinade in een kom.
- Smeer de spareribs in met de marinade en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
- Maak de BBQ klaar voor bereiding op 120 graden indirecte hitte.
- We gaan de spareribs bereiden volgens de 3-2-1 methode, waarbij we 20 minuten aanhouden.
- Leg de spareribs op het rooster en laat 3x20 minuten (1 uur) grillen.
- Haal de spareribs van de BBQ en pak in met aluminiumfolie en leg deze opnieuw op de BBQ voor 2x20 minuten (40 minuten).
- Pak de spareribs uit en smeer deze nog een keer goed in met de overige marinade. Laat nog 1x20 minuten garen op de BBQ.
- Maak de spareribs af met wat sesamzaadjes en geniet!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door thebarbecuelovers.