• V.a. 75 euro gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 100 g witte chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 50 g bevroren aardbeien
  • Zout
  • Peper

Meer

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van je BBQ. Deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden.
  2. Haal de biefstuk alvast uit de koelkast, dan kan deze op kamertemperatuur komen.
  3. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en leg in een schaaltje apart.

Vlees

  1. Kruid de hertenbiefstukken met wat peper en zout en laat dit heel even intrekken.
  2. Ze gaan nu op de barbecue tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 48 graden.
  3. Zodra deze temperatuur bereikt is, haal je de biefstukken van de barbecue en laat je ze onder aluminiumfolie rusten.

Witte chocolade saus

  1. Voeg in een kookpannetje de slagroom en witte chocolade samen.
  2. Breng dit langzaam aan de kook en blijf roeren tot het een gladde saus is. Let op! Roeren is héél belangrijk, ander loop je het risico dat jouw sausje verbrandt.

Opmaken

  1. Haal de bevroren aardbeien uit de vriezer.
  2. Serveer de biefstukken gesneden op een bord en giet de chocoladesaus eroverheen. 
  3. Leg nu ook nog wat van de bevroren aardbeien op de saus.
  4. Eetsmakelijk!

Dit recept is in samenwerking met @bbq_rookie