• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Picanha bakken

  De picanha, een van de lekkerste biefstukken die wij bij The Meatlovers verkopen. Dit sucade vlees is heerlijk mals en vol van smaak. De picanha kan dan ook op verschillende manieren worden gebakken, zo ook in de pan. Door onderstaande tips te volgen zorg jij ervoor dat jij het uiterste uit je vlees kan halen.

  Het bakken van de perfecte Picanha steak in de pan

  Dit is niet alleen eenvoudig maar ook een heerlijk recept voor het bakken van de steak. Maar hoe begin je dan?

  Allereerst haal je de picanha een half uur van te voren uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dit doe je zodat het vlees niet te lang hoeft te bakken om de juiste kerntemperatuur te halen. De buitenkant wordt in dit geval niet te droog. 

  Vervolgens dep je het vlees droog met keukenpapier. Door het vlees droog te deppen krijg je een mooie bruine en krokante laag en kan de eventuele marinade die je gebruikt beter aan het vlees plakken. Daarna kan je het vlees insmeren met olie, peper en zout. Dit zorgt ervoor dat het vlees smaak krijgt. Je kan uiteraard ook een marinade gebruiken. 

  Als de steak is ingesmeerd kan je de picanha in een hete pan op hoog vuur bakken. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan beide kanten tot de gewenste kerntemperatuur. Wanneer de gewenste kerntemperatuur is behaald dan haal je het vlees uit de pan en laat je deze nog 3 tot 5 minuten rusten in aluminium folie. 

  Wanneer je het vlees hebt laten rusten, kan je heerlijk genieten van jouw Picanha steak. 

  Naar de picanha

  De perfecte kerntemperatuur

  Om de perfecte kerntemperatuur te bereiken, bak je de steak langer of korter. Hieronder hebben wij overzichtelijk neergezet hoe lang je de steak moet bakken om tot de juiste gaarheid te komen:

  • Rare: 1 tot 2 minuten per kant voor 48 tot 50 graden Celsius.
  • Medium rare: 2 tot 3 minuten per kant voor 51 tot 53 graden Celsius.
  • Medium: 3 minuten per kant voor 54 tot 57 graden Celsius.
  • Doorbakken: 3 tot 4 minuten per kant voor 63 graden Celsius en hoger.

  Wij bij The Meatlovers houden er van om ons vlees medium rare tot medium te bakken. 

  De lekkerste Picanha kopen? Dat doe je bij The Meatlovers!

  Geen twijfel meer mogelijk, jij wilt zo snel mogelijk de picanha bestellen! Wij zorgen dat de beste picanha voor jou klaarligt om thuis te bezorgen. Bestel hem nu snel en bekijk ook eens onze overige smaakvolle vleestoppers! Meer informatie nodig? Neem dan contact op met ons team.