• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Picanha van de BBQ

  De Picanha is een zeer lekker en spectaculair stuk vlees die voor een ultieme BBQ ervaring kan zorgen, mits je weet hoe je deze moet bereiden. Geen zorgen, wij leggen hier uit hoe je een picanha moet bereiden op de BBQ.

  De voorbereiding

  Bij The Meatlovers krijg je het vlees vers binnen. Je kan er dus voor kiezen om het vlees direct in de koeling te leggen of in te vriezen. Wanneer je het vlees wilt bereiden dan haal je de picanha uit de koeling en uit de verpakking.

  Het is belangrijk dat je de dikte van de vetlaag controleert en zorgt dat deze overal even dik is. Stukken die bijvoorbeeld dikker dan een centimeter zijn, snijd je er bijvoorbeeld af. Maar zorg ervoor dat je niet dunner dan 7 millimeter snijd.

  Het afgesneden vet kan je gebruiken als vervanging van olie of boter en kan je weer andere dingen in bakken.

  Wanneer je het vet eraf hebt gesneden, dep je het vlees droog met keukenpapier en snijd je de vetlaag kruislings in. De reden waarom je dit doet is dat het vlees niet krom gaat staan door de verhitting en wordt de vetkap krokanter.

  Het vlees kruiden

  Nadat je het vet eraf gesneden hebt, kan je het vlees op smaak brengen. Strooi zout en peper over het vlees heen en laat de peper en zout intrekken. In principe is peper en zout al voldoende, maar je kan bijvoorbeeld ook diverse dry rubs gebruiken.

  Bekijk de rubs

  En nu?

  Wanneer je de juiste smaak aan het vlees hebt gegeven kan de picanha 3 kwartier voordat je wilt beginnen met barbecueën uit de koeling gehaald worden. Voordat je de picanha op de BBQ gaat leggen dep je het vlees droog met keukenpapier.

  In de tussentijd kan de BBQ voorbereid worden. Het vlees gaan we via een reverse sear bereiden. Reverse sear betekent dat er wordt gebakken op indirecte hitte. Door een dome-temperatuur van 120 graden aan te houden grill je het vlees eerst tot een kerntemperatuur van 45 graden. Wij raden dan ook aan om een goede thermometer te gebruiken.

  Vervolgens kan je de dome-temperatuur verhogen naar 250 graden en kan je het vlees plaatsen op het gedeelte met directe hitte. Afhankelijk van hoe je het vlees wilt, wordt ook de kerntemperatuur bepaald. Als je de picanha rare wilt dan is een kerntemperatuur tussen de 49 en 54 graden Celsius aan te raden. Voor een medium rare houden we een kerntemperatuur tussen de 55 en 57 graden aan.

  Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, haal je het vlees van de BBQ af en laat je de picanha nog even rusten, zodat deze op smaak kan komen. Als je de picanha 3 tot 5 minuten hebt laten rusten dan kan je het vlees aansnijden en serveren.

  Nu weet je hoe je een picanha van de BBQ moet garen. Bestel snel jouw picanha en probeer het uit!