Begin met de Carpaccio uit de vriezer te halen en laat deze per portie op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Leg de vanillepeul op een snijplank en snijd deze open. Samen met de specerijen, de walnoten verwarm je dit in een steelpannetje en voegt zonnebloemolie toe. Laat dit 1 uur marineren. Verwijder nu de specerijen en de vanille uit de olie en maak de walnoten samen met de olie en de honing fijn in een blender. (Optioneel) Je kan dit ook in een vijzel doen.
Stamp dan eerst de walnoten en honing fijn, voeg de olie toe en stamp verder tot het een zacht geheel is.
Pak de knolselderij. Snij het in zeer dunne plakken, dit kan met een normaal mes maar een mandoline zal makkelijker werken. Nadat de dunne plakken gereed zijn snij je deze in staafjes. Kruid het geheel met zout. Pak nu de appel en snijd deze op dezelfde manier als de knolselderij, en voeg deze bij elkaar. Sprenkel nu het citroensap erover en voeg mayonaise en mosterd toe. Goed doorroeren en breng het geheel op smaak met zout en peper
Maak op de borden met de carpaccio taartjes van de appel-knolselderijsalade. Gebruik hiervoor eventueel een kookring. Decoreer met rucola. Pak nu de dressing van walnoten en honing erbij en sprenkel deze om en over de salade en carpaccio heen. Je bent nu klaar om het te serveren!
Eventueel kan je, om tijd te besparen, de notendressing al van te voren maken.