Asian style Carpaccio met Ponzu dressing

30 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

recept foto

Ingrediënten

Ingrediënten

  • reepje Witbrood
  • gebakken Uitjes
  • Wortel
  • Komkommer
  • Rode kool
  • Sesamzaad
  • Radijs
  • Sesam mayonaise
  • Crème Fraiche Mayonaise
  • Ponzu dressing
  • gemengde Sla
  • Sinaasappel Ponzu dressing

  • 90 ml Sojasaus
  • sap van 1 Sinaasappel
  • 3 el Mirin
  • Chilivlokken
  • Roze Crème Fraiche

  • 200gr Crème Fraiche
  • 1 el Mayonaise
  • 2 el Paars water
  • Zout & peper
  • Rode kool
  • Bereidingswijze

      Carpaccio

    1. 1

      Laat de carpaccio op kamertemperatuur komen.

    2. 2

      Rasp met een Mandoline je rode kool, wortel en radijs. Snijdt de komkommer naar voorkeur.

    3. 3

      Bak het reepje brood goudbruin in een laagje olie.

    4. 4

      Voeg sesamzaad, gebakkenuitjes en de ponzu dressing toe.

    5. Sinaasappel Ponzu dressing

    6. 1

      Meng de ingrediënten beetje bij beetje bij elkaar.

    7. 2

      Pas de smaak aan naar voorkeur door van het missende ingrediënt wat meer toe te voegen tot deze naar wens is.

    8. 3

      Zet de dressing koel tot aan het opdienen.

    9. Roze Crème Fraiche

    10. 1

      Snijd wat rode kool en leg dit in een schaal, giet er vervolgens een scheut kokend water overheen en laat een nacht in de koelkast staan.

    11. 2

      Kook het water van de rode kool vervolgens in en laat dit afkoelen.

    12. 3

      Mix de Crème Fraiche met de mayonaise in het water.

    13. 4

      Maak op smaak met peper en Zout.

    14. 5

      Serveer vervolgens alle onderdelen mooi uit op een bord! 

    15. 6

      Dit recept is in samenwerking geschreven met Schaftzonderspijt .