Black Angus Picanha Steaks met Zwarte knoflook rub en bloemenboter

Recept 90 Minuten 6 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Producten

1400g Picanha

Ingrediënten Vlees

  • Zwarte knoflook rub
  • Ingrediënten Bloemenboter

  • 250g roomboter
  • Gedroogde eetbare bloemen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tot 5 peterselietakjes (naar smaak)
  • schaftzonderspijt_picanha_met_bloemenboter-3

    Bereidingswijze

      Bereiding vlees

    1. 1

      Verwarm je BBQ voor op 140 graden op indirecte hitte.

    2. 2

      Snijd met een scherp mes ruitjes in de vetkap van de

    3. 3

      Draai vervolgens de picanha om en smeer het vlees helemaal in met zwarte knoflook rub.

    4. 4

      Gaar de picanha op indirecte hitte tot deze een kerntemperatuur van 43 á 44 graden heeft bereikt.

    5. 5

      Leg het vlees even aan de kant en stook de BBQ op tot 250 graden voor directe hitte.

    6. 6

      Gebruik een tang om het vlees om en om te draaien tijdens het garen.

    7. 7

      Gaar het vlees boven het vuur, maar leg het telkens even aan de kant, zodat je goed in de gaten kan houden of de picanha niet verbrandt.

    8. 8

      Gaar de picanha tot een kerntemperatuur van 51 graden en laat 'm vervolgens minimaal een kwartier rusten in aluminiumfolie.

    9. 9

      Snijd het vlees vervolgens in gelijke steaks en serveer het met de bloemenboter.

    10. Bereiding bloemenboter

    11. 1

      Laat de roomboter op kamertemperatuur komen

    12. 2

      Meng vervolgens zout en peper door de boter.

    13. 3

      Snijd de peterselie en knoflook fijn en voeg dit toe aan de boter.

    14. 4

      Aansluitend voeg je fijngesneden gedroogde bloemen toe. Meng het geheel goed door elkaar.

    15. 5

      Rol een vel bakpapier uit en stort hier de zelfgemaakte boter op. Rol het goed in, zodat het één lange staaf wordt.

    16. 6

      Draai om de uiteinden een touwtje en laat het in de koelkast koelen tot het weer wat harder is geworden.

    17. 7

      Voor het serveren snijd je plakken van de staaf en die kan je op of naast het vlees serveren.

    18. 8

      Dit recept is in samenwerking met Rick van @schaftzonderspijt