Exclusief recept van PeetsBBQ
Voorbereiding:
Haal een half uur van tevoren je vlees en de kruidensaus uit de koeling. De kruidensaus kan wat aangestijfd zijn door de koude temperatuur. Mocht hij nog te stijf blijven, kun je nog wat extra olijfolie eraan toevoegen.
Hoe maak je de saus?Snij het teentje knoflook, de cashewnoten, de peterselie en de lente ui heel erg fijn. Voeg dit allemaal bij elkaar. Snij vervolgens de geraspte Parrano kaas nog fijner dan hij al is en voeg deze toe bij de overige ingrediënten. Voeg nu de olijfolie, citroensap en de tabasco toe. Roer nu alles goed door elkaar. Breng nu wat peper en zout toe naar smaak.
Maak géén gebruik van een blender, het mag wat ruwer zijn!
Breng de BBQ op temperatuur tot 190c, direct.Dep het vlees droog met een stuk keukenrol en voorzie het vlees vervolgens met wat grof zeezout en peper.
Bereiding:
Als je BBQ op temperatuur is, laat je de skiletpan goed warm worden. Doe nu een scheut sesamzaad olie in de skiletpan. Bak je vlees aan de buitenkant mooi van kleur en leg het vervolgens indirect weg. Bij een kerntemperatuur van 50c mag het vlees van je BBQ.Laat het vlees nu even rusten voordat je het gaat aansnijden.
Snij nu het vlees precies tegen de draad in, in dunne plakken.
Maak nu je bord op met het vlees, doe hier en daar een beetje kruidensaus op het vlees en voorzie het vlees van een paar druppels sojasaus en maak het af met wat sesamzaadjes.
Pro tip (optioneel):Bereid je vlees in een goed verwarmde skiletpan, dit geeft het vlees een krokant en mooi kleurtje. Je kunt ook olijfolie gebruiken, maar de sesamzaadolie geeft net meer die notensmaak aan je vlees, wat weer goed van pas komt bij de saus.
Slot:Heerlijk voor bij mihoen of noodles of natuurlijk zonder iets erbij. Owja vergeet niet om wat kroepoek erbij te eten.
Eet smakelijk!