Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C. Schaaf de bataten met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Hussel ze om met de chili olie + 1 el olijfolie en bestrooi met zout. Spreid ze los van elkaar uit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif de plaat in de hete oven en bak de chips in ca. 25-30 minuten knapperig. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur tot 180°C.
Hussel de biet om met de mirin, olie, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze ca. 15-20 minuten.
Dep ondertussen het vlees goed droog. Verhit een koekenpan met wat olie en sauteer het vlees ca. 2 minuten aan beide kanten. Houd de pan schuin boven het vuur en schenk de sake erbij. Zorg dat deze vlam vat. Blijf schudden met de pan tot het vuur dooft. Haal het vlees uit de pan, bestrooi met peper en zout. Laat in aluminiumfolie 3 minuten rusten op de plank. Trancheer het vlees en serveer direct met de biet en bataat chips.
Lekker met wasabi mayonaise.