Zin in wat speciaals van de BBQ? Probeer dan deze gerookte Beef Tataki met een frisse Ponzu saus! Gemaakt met onze malse Diamanthaas Black Angus uit Australië, een stuk vlees dat smelt op je tong. Ideaal als voor- of tussengerecht tijdens een speciaal diner met vrienden of familie.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Maak de BBQ gereed op 275 graden directe hitte met een plancha.
Wrijf het vlees rondom in met de zonnebloemolie en sesamolie. Bestrooi daarna met de BBQ-rub naar keuze. Leg even apart.
We gaan nu eerst aan de slag met de garnering. Snijd dunne plakjes van de radijs en snijd het witte gedeelte van de lente ui in dunne reepjes. Zet dit even apart.
Voeg rookhout (chunks of een blokje) toe aan de barbecue. Wacht even tot deze gaan roken. Schenk heel voorzichtig een klein scheutje zonnebloemolie op de plancha (pas op voor vlammen!)
Gril de diamanthaas heel kort, ca. 1 minuut per kant, op het rooster. Kerntemperatuur moet nog rauw blijven.
Haal het vlees van de BBQ en laat 5 minuten rusten, zodat de garing stopt. Je kunt het vlees ook maximaal 2 minuten in de koelkast leggen om dit proces te versnellen.
Snijd de diamanthaas in hele dunne plakjes,
Leg op elk bord dakpansgewijs de plakjes radijs. Leg hierop de plakjes van het vlees en bestrooi met de lente ui.
Maak het geheel af met de ponzu saus en wat zout en versgemalen peper.
Serveer met wat extra ponzu saus apart.
Dit is een recept gemaakt door Fire&FoodTV in samenwerking met The Meatlovers.